Störd sömn

För tillfället så är det varmt här i Falun, väldigt varmt. Det är inte så att jag klagar för det här har vi väntat på hela vintern. Solen, värmen och kvällar som man kan spendera ute på altanen istället för framför TV:n, det är alldeles underbart. Men det är som sagt varmt. Speciellt varmt är det på nätterna då man ligger och vrider och vänder på sig och försöker fånga några sömntimmar i den kvava luften i sovrummet. Dottern vill inte ha takfläkten på (- Jag kan inte sova då för den låter så, säger hon och somnar på två sekunder även om grannarna har brakfest på altanen bara några meter från vårt sovrumsfönster) så man låter snällt bli. Ej heller vill hon ha fönstret öppet (- Jag kan inte sova med surrande insekter, säger hon och somnar på två sekunder med TV:n på med något naturprogram om skrikapor i Afrika) så det förblir stängt. Istället så ligger man där och svettas och försöker vila sig igenom nätterna genom att räkna får, kaniner, katter och andra gosedjur som också har kommit in i min frus och min säng som en extra bonus tillsammans med dottern.

I natt sov jag, pappan, inte så bra. Det var varmt och kvavt och dottern var mest hög hela natten vilket gjorde mig låg. Efter ett idogt inpumpande av insulin varannan timma lyckades jag få ned henne på en acceptabel nivå vid halvsju tiden på morgonen. Jag somnade då helt utmattad, uttorkad och irriterad (som man lätt blir utan sömn och luft) som en stock. En halvtimma senare så vaknar jag av att dottern petar på mig och säger, -Pappa, pappa, får jag ligga närmare dig? Utan att vänta på svar kryper den lilla varma personen tätt intill mig, håller om mig och säger, - Jag hade den läskigaste mardrömmen så kan du hålla om mig? Dottern somnar snabbt om och hennes varma utandningsluft söker sig rakt upp i ansiktet på mig. Det blir ännu varmare och ännu svårare för mig att sova men vad gör man? Man ligger kvar och ligger still så att man inte ska väcka den lilla prinsessan. Det finns tillfällen här i världen då man trots sin sömnlöshet kan kliva upp på morgonen med ett leende på läpparna, det här var ett av dem.

Kommentarer:
Postat av: Laila

Du har så rätt!
I natt hade jag just en sån natt också. Sonen kommer in och stryker mig över pannan. "Mamma, jag har drömt en mardröm. Får jag ligga hos er?"
Jag öppnar täcket och låter honom komma under.
"Mamma, kan vi inte ligga kind mot kind? Jag tycker om det"
Å så somnade vi.
Idag ler jag än. För jag känner den fortfarande varma mjuka kinden mot min.

Postat av: Ulrika på den här bloggen

Du får även oss att le vid tanken. Så sött.

2007-06-17 @ 17:12:27
URL: http://macgregor.webblogg.se

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits