Sluttningen del 2

När vi väl är inne på "sequels" så är det lika bra att vi tar och följer upp historien om vår sluttning. Ni som har läst här tidigare vet att våra grannar (och det här är inte de högljudda grannarna) är trädgårdsfantaster. Mellan våra tomter finns en sluttning som sett rent eländig ut och har nu grävts ut av pappan för att förvandlas till ett praktfullt stenparti. Det var där "Sluttningen del 1" slutade.

 

Arbetet i sluttningen har sedan dess fortskridit framåt i sakta mak. Ja, fortskridit är väl att ta i men sakta mak är i alla fall rätt uttryck. Vi började entusiastiskt med att stapla stenar på varandra för att bygga en tät mur som stenpartiväxterna kunde slingra sig emellan. Ursäkta språket men det såg rent sagt för j-ligt ut. Vi monterade då ner det vi hade gjort och satte oss och funderade. Vi funderade och funderade, ungefär som professor Balthazar men skillnaden här är att vi inte kom på någonting. Och dessutom så har vi inte en maskin som Bathazar hade som trollade fram något, här är det manuellt arbete som gäller. Och vid tanken på manuellt arbete så satte vi oss ner och funderade igen.

 

Stenpartiet del 2

 

En och annan idé kom fram och vi prövade, med samma nedslående resultat. Som de konstnärssjälar vi är (visst!) försökte vi visionera det perfekta stenpartiet inom oss men det enda som syntes i våra hjärnor var en stor lerhög med några stenar utplacerade utan någon som helst tanke. Och så ser vårt "stenparti" ut även idag. Våra grannar undrar nog om vi verkligen är klara med arbetet. Även vi själva undrar ibland om vi är klara med arbetet eller inte. Bilden på vårt katastrofområde togs för ett par dagar sen, det ser garanterat likadant ut idag. Inte ens spettet och spaden har flyttat på sig. Vi får nog lov att ta oss en riktig funderare igen. Kanske ska vi bara hälla på en hög med jord och strö gräsfrön över hela sluttningen och låta det växa vilt? Men vad gör vi då med alla stenarna? Det finns även en sluttning på andra sidan tomten som gränsar mot en annan granne. Kanske skulle vi gräva upp den och bygga en mur där som kan fungera som ljudisolering? Gud vet att det skulle behövas!


Kommentarer:
Postat av: Rita

Gör ett vattenfall. dike längs ner o så strilar det vackert från ovankanten,,stenar runt om,och några stenar i botten på diket, gillar fåglarna att stå på när dom dricker/badar,, o en vacker belysning, det blir snyggaste trädgården i nejden!

Postat av: Trent på den här bloggen

Åhhh ... det låter väldigt vackert! Jag kan se framför mig hur vi sitter på altanen och njuter av porlande vatten, fågelkvitter och grannarnas avundsjuka blickar som bränner i nacken ...
(Tyvärr övergår nog ditt förslag både vår förmåga och ambitionsnivå, men det tål att funderas på.)

2005-07-31 @ 18:43:41
URL: http://macgregor.webblogg.se

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits