Katten svullar

Vår lilla kattflicka Kitty får inte gå ut. Det finns tillräckligt mycket kattskrällen som ränner runt i kvarteret och jamar på nätterna och lämnar onämnbara rester i rabatterna. Vi misstänkte att grannarna inte skulle uppskatta ännu en hårboll lurpassande under deras fågelbord så när vi skaffade Kitty så blev hon innekatt med omedelbar verkan.

Det har sina fördelar med att ha katten inomhus. En av dem är att man vet var man har henne även om man inte hittar henne. Någonstans inom husets fyra väggar gömmer hon sig. Blir hon bara hungrig nog så kommer hon fram, och det med besked! Sällan har skådats en katt som är i mer behov av kärlek än när Kittykatten är hungrig, hon slår åttor runt benen på oss och kråmar sig som aldrig förr. Men det står sig bara tills hon har blivit serverad, sedan så återgår hon till att hålla oss andra i familjen på minst en tasslängds avstånd. En annan fördel med att ha katten inne är att man känner till vilka faror som lurar och lockar. Katter är ju av naturen nyfikna och utomhus finns ju ett oändligt antal spännande saker som lätt kan ta livet att en liten kisse. Men här hemma ska det väl inte finnas några okända risker, eller?

Sommaren är snart här och fönstren står på glänt och vädrar ut gammal vinterluft och skänker sval vårluft. Men inte bara luft smet in genom fönsterglipan häromdagen. En nyvaken humla gjorde likaså. Ni kan ju kanske lista ut resten : katt - humla - nos - aj! På den igen bara: katt - humla - nos - aj! Små barn brukar oftast lära sig när de bränt sig, med katter är det definitivt annorlunda. Till slut fick pappan i familjen rädda den stackars humlan som något omtöcknat flög iväg när den släpptes ut igenom fönstret. Kitty blev sur över att hennes nya leksak togs ifrån henne.

Senare på kvällen när vi tittade på vår lilla fyrbenta jägare upptäckte vi något annorlunda med henne. Det såg ut som hon flyttat till Norrland och börjat snusa eller alternativt valt att hamstra en vattenmelon i kinden. Kittys kind svällde upp som en boll och då tyckte vi faktisk riktigt synd om henne, även om hon fick skylla sig själv. För att trösta henne och skapa jämnvikt så gav hela familjen en massa extra kattgodis till Kitty så fort vi passerade kattgodislådan. Kitty satt kvar under den och njöt hela kvällen. Nu har svullnaden i kinden gått ned, svullnaden runt magen efter godiset, den sitter kvar.

Hungrig katt
Hungrig kisse placerar sig strategiskt under godisskåpet och stryker sig mot allt som kommer i hennes väg i jakten på en smakbit. Svullnaden har gått ner, svullandet består.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits