Pump på låtsas

På senaste läkarkontrollen så pratade vi om fördelar och nackdelar med insulinpump. Vår läkare var mycket pedagogisk och bad Moira berätta vad hon trodde skule vara det allra värsta/bästa med att ha pump. Någon fördel hade hon svårt att hitta - den uppenbara är ju att slippa ta sprutor åtta gånger om dagen, men eftersom hon tycker att det går så bra med sprutorna (som egentligen inte är riktiga sprutor utan insulinpennor) så såg hon inte just det som något som kunde uppväga nackdelarna.

pumpDen största skräcken visade sig vara att sova med pumpen. Hon var rädd att det skulle kännas obehagligt med något som sitter fast på kroppen och att pumpen skulle vara i vägen när hon ändrar sovställning. Men då kom diabetessköterskan med en bra idé. VI fick låna med oss en pump-atrapp med slang och allt, som vi bara tejpar fast på kroppen och alltså inte sticker in någon kanyl i magen. Det tyckte Moira var helt OK, ja till och med lite spännande!

Hon har nu sovit med låtsaspumpen en natt, hon somnade utan problem och sov hela natten. Pumpen hade hon "lös" i sängen, alltså inte i något bälte, och det fungerade bra. Den enda som lade sig på pumpen var jag, mamman, och jag kan meddela att det var inte så skönt. Pumpen är hård nämligen. Men på det hela taget så var det ett steg i rätt riktining, nu får vi hoppas att det fortsätter åt rätt håll! Vi ska ta upp pumpdiskussionen med läkaren i höst igen.

Kommentarer:
Postat av: moa

En av mina bästa kompisar har pump och hon tycker att det är jätte skönt att slippa sprutorna.

Postat av: Ulrika på den här bloggen

Hej Moa!

Vad roligt att höra att din kompis har bra erfarenheter av pumpen. Moira står på kö nu, så vi hoppas att hon snart ska få en. Hon tycker inte att sprutorna är så jobbiga, men det vore skönt om hennes värden kunde bli lite stabilare, det kan pumpen hjälpa till med.

Kram till dig från
Ulrika

2006-07-10 @ 07:22:49

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits