Bordsskick

Våra barn har, om vi får säga det själva, ett ganska så gott bordsskick. Visst kan det bli diskussioner över hur många bestick man skall ha i händerna när man äter och en och annan armbåge söker sig upp på bordet. Men i det stora hela så uppför de sig väldigt bra vid matbordet och beter sig inte som grisar. För hur grisar beter sig fick vi se vid utfodringsdags på Furuviksparken. Grisen på bilden nedanför tyckte att det var mycket behändigare att stå mitt i maten än bredvid om han skulle hinna med att äta något innan alla hans syskon, kusiner och kompisar kom. Många var de och otroligt söta där de buffade och bökade omkring mitt i maten. Men bordsskicket lämnade som sagt mycket att önska fast det är ju ganska så förståeligt eftersom de faktiskt är grisar.

 

 

När Moira och Sean uttryckte en önskan om att få inta sin mat på ett liknande sätt hemma så svarade vi,

- Javisst, när ni är lika söta som de småkultingarna så ska även ni få äta på bordet. Men kom ihåg, äter man på bordet blir man förr eller senare serverad på bordet också. Vi är inte riktigt säkra om denna kommentar uppfattades på rätt sätt men de tittade i alla fall lite lätt konstigt på oss, barnen alltså.

 

Vi träffade även på ett annat djur som demonstrerade sina matvanor. En tvåpucklig kamel som stod och bet ömsom sög livet ur en saltstod. Aldrig har vi sett så mycket dräggel i vårt liv. Där låg till och med Homer Simpson framför en Dunkin´ Donut´s affär i lä! Det fullkomligt rann som en syndaflod från kamelens mun där han förnöjt slurpade i sig det salta. Moira ville inte gå i närheten av rädsla för att slemmet skulle träffa henne när kamelen skakade på huvudet. 

 

 

En slemmig typ i Furuviksparken.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits