Vi kommer inte ut!

Idag har vi knappt varit utanför dörren. Vi har regnat inne! Vi hade många grandiosa (nåja) planer över hur dagen skulle te sig men ack så vi bedrog oss. Vi klev upp ganska tidigt så att vi skulle hinna göra det nödvändiga, ni vet de där tråkiga sakerna. Mamman putsade fönster och pappan dammsög medan barnen roade sig själva. Bad, golf och kanske en liten flanering på stan var uppe på agendan. Så fort mamman var klar med fönsterna så började det att ösa ner från skyn. Det var inga små regndroppar utan regnet hamrade ner på tomten med raketfart. Dock såg vi en ljusning i horisonten så vi sa till barnen att bad stryker vi, det tar vi imorgon, men golf blir bra så fort det slutar regna.

 

Till slut så blev det uppehåll och barnen var genast framme och frågade,

- Ska vi åka och spela golf nu?

Vi tittade på klockan och konstaterade att det var en halvtimma kvar till mellis så vi lovade att åka så fort vi ätit. Vi satt allihop vid köksbordet och diskuterade vilka klubbor som skulle användas, ja barnen diskuterade. Vi föräldrar kan knappt skilja på en järnklubba och en driver. Och vad är egentligen den här sandwichen som Sean pratar om? Kan man äta den? Mitt i diskussionen öppnade sig himlens portar igen. Barnen tittade anklagande på oss, som om vi var skyldiga till skyfallet. Katten drog sig åter från sin utkiksplats i fönstret och kröp surmulet ner på en köksstol. Jag kan svära på att även Kitty tittade på oss med en anklagande min. Hennes chans till att röja friskt alldeles själv här i hemmet hade spolierats, vårt fel utan tvekan.

 

Vi försökte att roa barnen under dagen med spel och lekar, katten fick roa sig själv, men lite sura har de varit över att inte komma ut. Eftersom det regnat mer eller mindre hela dagen nu så har de suttit och tryckt inomhus med näsorna upptryckta på mammans nytvättade fönster och längtat sig bort. Så någon större glädje över att vi försökt engagera oss har de inte visat. Och visst förstår vi dem, när det är sommarlov så skall man vara ute och leka, inte sitta hemma och spela spel med stenåldersföräldrarna. Nu satsar vi stenhårt på bad imorgon istället. Mamman vågade sig ut i syndafloden och tog sig ner till affären och kom hem med ingredienserna till pastasallad som vi skall ha på badet imorgon. Vi får väl ta med oss paraply så vi kan skydda maten. Om vi blir blöta spelar ingen roll, vi har lovat barnen att vi skall bli blöta imorgon men då hoppas vi att det är poolen som står för vätan.

 

Kitty på stolen

Kitty gjorde det enda vettiga en sådan här regnig dag - låg och vilade på köksstolen.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits