Nu börjas det igen

Skolstarten står för dörren och det betyder att vår kamp börjar igen. I dag damp välkomstbrevet till Moiras upprop ner i brevlådan. Uppropet sker på tisdag kväll kl 17.00 och avslutas med stort bull- och saft kalas på skolgården. Undertecknat rektorerna.

 

Suck.

 

Vad gör vi nu? Allt som vi pratat om under de hetsiga diskussionerna med rektorerna under vårterminen verkar vara helt borta. Gone with the wind. Det verkar som om vi får börja om från början. Inte svårt att gissa vilka argument som kommer att tas upp från skolans sida om vi har synpunkter på tidpunkt (middagstid för Moira - och kanske för de flesa familjer, eller?) och sockerfesten:

 "Men alla andra barn ska väl inte behöva försaka bullar och saft bara för att Moira har diabetes! Och hon ska ju i alla fall vänja sig med att det finns frestelser runt henne".

 

Vi har hört det förr och vi ser inte fram emot att höra det igen. Moira längtar till skolan, hon saknar sina kompisar och längtar efter att få börja trean. Hon hoppas att de ska få såna där riktiga bänkar med lock så att hon kan ha sina diabetesgrejer med sig och inte behöva springa iväg när hon ska kolla sig. Vi ska göra allt i vår makt för att Moira ska ha det bra i skolan, så nu kavlar vi upp ärmarna än en gång och bereder oss på strid.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits