Ett kvalitetsinlägg

Regnet fullkomligt öser ner och alla aktiviteter utomhus har lagts på is. Arbetet i stensluttningen står helt still fortfarande, några skogsutflykter är det inte på tal om och inomhuslivet går på rutin. Ni vet, diabeteskontroller, vad ska vi äta, är det något på TV, ska vi spela spel och så vidare? Inget nytt alltså utan samma gamla vanliga liv i det MacGregorianska hushållet.

 

Det är lördag idag och som alla andra barnfamiljer ställs vi inför problematiken med lördagsgodis, ty även i diabetesfamiljer så önskar barnen detta. Det är inga mängder att tala om men just den där lilla chokladbiten får Moira att känna sig precis som ett friskt barn. Ju mer Moira rör på sig, ju mindre insulin behöver man ta till godiset (hon måste dock alltid ha en viss dos). Och en sådan här regnig dag när ingenting händer får man inte vara rädd för att putta till ordentligt med insulinet så att dottern inte går och blir hög. Moira väljer alltid sitt lördagsgodis själv (i samråd med förälder) och inte blir det mycket som stoppas ner i hennes lilla godisburk. Det gäller för henne att välja godis som hon tycker om. Samtidigt kommer problemet med att hon vill pröva nytt ibland och det får inte smaka dåligt för det är en vecka kvar till nästa godisranson. Hennes lördagsgodis brukar bestå av några bitar choklad och en liten samling "mjukt" godis. Ahlgrens bilar är en av favoriterna och då de rosa bilarna. Vi häller  aldrig upp bilar (svårt att hälla någonting i dessa mängder) utan pillar enbart ut de rosa åt lillflickan så att hon får just de hon tycker om. Chokladen är företrädelsevis Marabou mjölkchoklad men ibland så smyger det sig in ett Kinderägg eller liknande.  Av det här lilla blir dottern både lycklig och nöjd. Tänka sig att det krävs så lite för att öka hennes livskvalitet och tänka sig, det blev ett inlägg om kvalitet till slut.


Kommentarer:
Postat av: Bloggblad

I alla fall EN fördel med regnet: Man slipper trädgårdsjobb. Vår häck håller på att växa upp till molnen pga allt regn sista tiden.... vem ska nå upp?


Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits