Det här är riktigt lågt!

Glocalnet kan slänga sig i väggen - Moiras låga värden kan de inte konkurrera med! I dag har hon haft tre känningar  med blodsockervärden under 4,0 vilket inte är direkt optimalt. Framförallt tycker hon själv att det är väldigt obehagligt, hon blir skakig och får hjärtklappning.

 

Boven i dramat var AquaNova - äventyrsbadet i Borlänge. Eftersom vädret var OK idag, men inte tillräckligt varmt för att locka oss till vanliga badstranden drog vi till den tropiska värmen i simhallen. Tanken var att alla andra i Falun/Borlänge med omnejd skulle vara mer hårdhudade och välja stranden framför poolen så att vi skulle få det lugnt och köfritt där, men ack så vi bedrog oss. Redan 10.50 ringlade sig kön utanför simhallen och sen rasade det in folk konstant tills vi gav upp strax före 14.00.

 

En annan tanke var att vi skulle äta lunch på AquaNova eftersom det enligt deras hemsida finns en servering som har öppet från kl 11.30.  Som vanligt kan man inte lita på marknadsföringslöften, och serveringen öppnade inte 11.30, och var fortfarande inte öppen 12.00 när Moiras kropp började behöva näring efter en timmes bad. Tack och lov börjar vi bli luttrade som diabetesföräldrar, så mackor fanns med i packningen som nödproviant. Kiosken i den gamla simhallen var inte heller öppen. När vi pratat med en badvakt så kom någons systers brors kompis kusin och öppnade. På menyn där finns olika pastarätter, hamburgare och korv. Tyvärr kunde inte personen ifråga som öppnade servera från menyn.

"Korv och strips är det enda jag kan göra" sa han. Korv och strips (french fries eller pommes frites för er som inte kommer från vischan) vilket inte direkt är drömdieten för en diabetiker.

"Hellre korv än macka" tyckte Moira och så fick det bli. Det är svårt att beräkna insulindos till strips, eftersom de är så feta, och vi måste ha gett för mycket. I alla fall i kombination med badet.

 

Sen har dagen fortsatt med låga värden, så nu får vi ge en pytteliten dos insulin till kvällis och hoppas att hon håller nosen över ytan i natt.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits