Från slackers till kontrollfreaks

Tiden Före Diabetes - vi tog dagen som den kom, planerade middagen när vi väl stod i affären, gjorde oplanerade utflykter och släppte ut ungarna att leka i skogen bakom huset.

 

Tiden efter 10 juni 2004, Moiras diabetesdebut - vi har fullständig kontroll över varje minut av varje dag. Veckomatsedlar och familjeaktiviteter. Moira lämnas aldrig utan uppsikt. Vi följer med på varje aktivitet på skolan, utflykter, idrottsdagar och övernattningar. Någon av oss är alltid med. Kalas, lek efter skolan; alltid med mamma eller pappa och "rosa väskan" med diabetesgrejerna i släptåg.

 

Balansen är svår, att ha kontroll samtidigt som man inte får låta sjukdomen ta över ens liv. Tack och lov är det mest vi föräldrar som oroar oss, Moira har en rätt sund inställning till alltihop. Många säger att det blir lättare med tiden, och vi ska redan nu försöka slappna av lite grann och lita på vår kunskap om Moiras diabetes som faktiskt börjar bli ganska omfattande vid det här laget. Men först ska jag kolla henne klockan elva, sedan klockan tre i natt, sedan vid sex-tiden, och sedan ...


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits