Bloggen flyttar

Nu börjar det bli dags för mig att stänga ner denna blogg och gå vidare till att bara uppdatera min nya blogg. Ni följer väl med? Här finns den:

http://ulrikascreativecorner.blogspot.com

Just nu kan ni hitta mitt allra färskaste alster där, här får ni en liten "sneak-peak" och så hoppas jag att vi ses på blogspot istället!


Vinnarna i augustis bloggparty

Allt om Scrap har haft bloggparty hela sommaren, och jag bidrog med en utmaning för augusti månad. Det gällde att scrappa en favoritlåt och det verkade tilltala många för jag har fått in hela 15 bidrag! Fantastiskt fina är de allihop och jag är mäkta imponerad av era fantastiska layouter och kort. Bra jobbat, tjejer! Jag lovade att dela ut två priser, ett genom omröstning här hemma och en genom lottning. Lottningen gick bra, det var värre att rösta fram en vinnare. Men nu har vi gjort det i alla fall och jag har glädjen att presentera vinnaren i min utmaning, framröstad av familjen MacGregor + en av barnens kompisar: Krumeluran! Grattis! Här är Krumelurans bidrag:Och vinnaren genom lottning blev ... ScräpEmma! Här är hennes bidrag, som även det är kanonfint:Maila era adresser till mig på ulrika.macgregor[snabel-a]telia.com så kommer varsin Cuttlebug embossingfolder på posten! Grattis igen och tack alla för att ni ville anta min lilla utmaning!

Badgalen

Dottern och hennes kompisar blir som galna när vi kommer upp till Tandådalen på somrarna. Det är Poolariet som lockar, och där fullkomligt bor de hela dagarna, med motvilliga avbrott för lunch och mellanmål. Det syns verkligen på henne på den här bilden att hon är sååååå trött av allt bad och sååååå lycklig över att få vara där. Papper från Imaginisce och Scrapperdashery. Alfabetet är Revolution Washington. Texten är en datorutskrift på vellum.Lackade bokstäver, Glossy accents.


"Vattendroppar", även de gjorda med Glossy accents.

Att hålla det enkelt är svårt

Ett gäng pyssliga tjejer har bett mig visa dem hur man scrappar. Annat pyssel är de vana vid, men just scrapbooking har de inte provat på. Och det är klart att jag gärna visar lite tips och tricks!

Det svåra blir att inte ösa på med för mycket teknik på en gång, utan hålla det rätt enkelt. Jag har valt att inte ta med stämpling över huvud taget, utan de får använda papper, sax, utstansat och enkla dekorationer. Dessutom tänkte jag hålla formatet lite mindre, så det blir 8x8 layouter de ska få prova på. Jag har gjort två enkla layouter för att visa vad de kan göra och faktum är att detta är de första 8x8 layouter jag någonsin gjort! Kul format, det ska jag göra igen.
Födelsedagar

Veckans färger på Pappersvindens blogg är en riktigt rolig utmaning. Just denna veckas färger verkade vid första anblicken som heeeelt omöjlig, men kitet jag fick från Pappersvinden var superhärligt och inspirationen flödade direkt. Det blev en inbunden kalender med en sida för varje månad, att anteckna de viktigaste dagarna på året i - födelsedagarna förstås.

Jag visar bara några sidor här så ni inte blir uttråkade, men alla sidorna är lite olika och dekorerade med något litet urklippt eller stansat, och så lite stickles förstås.

My family

Nu börjar mitt veckopendlande till den Nya staden. Vi ska flytta dit om snart ett år, men mitt arbete har redan börjat där så vi får leva med att jag är borta hemifrån större delen av veckorna. Som en tröst i eländet har jag gjort ett minialbum med bilder på min älskade familj. Albumet är gjort av en "maze book", inbunden med klädda omslag och spiralbindning. I varje ficka (sju stycken) finns en liten tag, nu återstår bara att tvinga tonåringarna att skriva snälla saker till sin mamma som jag kan ha och läsa när jag är ensam och uttråkad på hotellrummet ...
Grattis till bebisen

Dagens pyssel blev ett enkelt kort till nyblivna föräldrar. Jag har en nybliven mamma som jag vill gratulera, men det kortet ska gå mer i blått ... *hej Angelica!* Stämpeln är helt underbar, från Alpha Stamps. Swirlsen är Revolutions nya långa snygga 12 tums dies ... mums..

Förresten, jag är ju inte ensam i pysselrummet. Min käre make drogs snabbt ner i scrapbooking-träsket och gör mig sällskap om kvällarna. Hans skapelser kan ni kika på på hans alldeles nystartade blogg, Trent Scissorhands.


Flume Ride

En av semesterns höjdpunkter var ett besök till Liseberg. Alla barnen (min dotter, min son och min käre make) blev som galna i Flume Ride medan jag stod vid sidan och försökte få till ett hyfsat foto. Jag gillar den här bilden, det går liksom inte att ta miste på deras känslor i exakt det här ögonblicket! Den här layouten är mitt bidrag till Lilos utmaning i augustis bloggparty. Utmaningen var att scrappa något på "galen". Texten är lite otydlig på bilden, men det står "Helt galet roligt, läskigt, blött, flume ride".
Ny blogg / new blog

Jag är inte riktigt nöjd med funktionaliteten på blogg.se så nu påbörjar jag ett försök på blogspot istället. Jag kommer att uppdatera båda bloggarna under en månad eller så, sen får vi se vilken som överlever efter testperioden. På min nya blogg skriver jag på både svenska och engelska, hoppas att det fungerar bra för er också. Välkomna att ta en titt på ulrika's creative corner!

I am not really happy with the functionality here at blogg.se, so am trying out blogspot instead. I will update both blogs for a month or so to start with, then I will probably know which one I prefer. In my new blog, I write in both swedish and english. Please come and visit me at ulrika's creative corner!

Nya pjuck

När vi var i Karlstad hittade sonen ett par supersnygga skor. De är verkligen läckra och designen är gjord av en tatuerare, Ed Hardy. Ett misslyckat foto på tonåringen när han inte alls vill vara med på bild utan springer iväg visade sig bli ett riktigt bra foto på hans skor! Så kan det gå. Kortet kom väl till användning i Leamons utmaning i Allt om scraps bloggparty. Layouten är gjord efter hennes skiss. Molnen och blixtarna är tagna från skornas design. Vingarna är målade med crackle paint. Döskallen har stickles längs kanten. Den ser lite snällare ut då, liksom.


7 days a week

Minialbum gjorda med "maze-teknik" är jätteroliga (en bra tutorial finns på The Scrapbook Lounge). Och ännu roligare blev de när jag såg vad Monica på Pappersvinden hade gjort - hon tog det ett steg längre och band in ett album med omslag och Bind-it-all. Supersnyggt!

Så då var jag ju bara tvungen att testa själv också. Planen var att albumet skulle handla om min familj, ett smidigt litet skryt-album som jag kunde ha i handväskan. Men, som ni kanske varit med om någon gång ni också, så blev det inte alls som planerat. Jag trixade och knåpade med mitt album och det "råkade" bli sju fickor för tags och då passade det ju så bra med ett album om veckans sju dagar! Jag hittade texter som ger tips om vad man kan göra varje dag baserat på var planeterna står just den dagen. Nån sorts dagligt astrologi-tips liksom. Nåja, det kan man ju tro på om man vill, men det var positiva ord som säkert inte kan skada i alla fall!

Pappret som jag dekorerat varje ficka med är handjort, med distressinks och glimmer mist på vått papper. Urkul! Alla blommor är stansade och bearbetade från baksidan så de blivit lite "bulliga". Hemmagjorda "Prima-blommor" efter Pappersvindens recept, det också. Dagarnas namn är stämplade med clearstamps från Rhonna Farrer.
Bloggparty!

Allt om scrap har bloggparty hela sommaren, och nu är det dags för augustis utmaningar. Jag erbjuder en journaling-utmaning, att scrappa en sångtext.

Kanske har du och älsklingen en egen sång? Vilken låt sätter du på för att få inspiration vid pysselbordet? Sjunger du en särskild sång för barnen eller minns du någon särskild sång från din egen barndom? Välj en sång där texten betyder något särskilt för dig, och scrappa till den. Hela eller delar av sångtexten måste finnas med på layouten (edit 2/8: kort är också OK om ni hellre vill göra ett sånt). Det får gärna finnas med annan journaling också, som förklarar vad texten betyder för dig, men det är inget måste.

Utmaningen pågår hela augusti, så senast den sista augusti vill jag ha ert bidrag. Antingen lägger ni upp det på er egen blogg och länkar till det i en kommentar till detta inlägg, eller så mailar ni ert bidrag (max 500px) till [email protected].

Jag och min lilla familj kommer att välja en vinnare och lotta fram ytterligare en vinnare. Båda vinnarna får varsin Cuttlebug embossing-die från den senaste kollektionen. Ha det så skoj nu, det ska bli jätteroligt att se vilka sånger ni väljer och hur era layouter blir!

Titta in hos de andra tjejerna också och se vad de har för skojsiga utmaningar i augusti:
bitte71: http://mariesscrappelliscrapblogg.blogg.se/
Elisabeth: http://elisabeths-scrapblog.blogspot.com/
Lena och Ronja: http://lenasochronjasscrapp.blogg.se/
carola: http://frejsan.blogg.se/
puman78: http://hmyran.blogspot.com/
leamon72: http://leamon.blogg.se/
Susny: http://susny.blogspot.com/
Tezzan: http://tezzangirl.blogspot.com/
AnkiBo: http://www.rosalia.se/anki
Hönan: http://www.scraphonan.blogspot.com/
Linda: http://www.knorrigt.com/
elsamaja58: http://elsamajarun.blogg.se/
Millan: http://millans.blogspot.com/
ewoek: http://ewonnes.blogspot.com/
Maxell: http://maxellexam.blogspot.com/
Lilo: http://liloscrap.blogspot.com/
Bi: http://arbets-bi.blogspot.com/
Cattis: http://kathis.blogg.se/
mahlin78: http://mahlin78.blogg.se/
Anki: http://www.skapatavanki.blogspot.com/
Eva Andersson: http://potpourri.blogg.se/
anneh: http://annesscrapperi.blogspot.com/

Påpälsad

Finns det något sötare än små bebisar fullt påpälsade med overaller, mössor, halsdukar, sockar ... som små michelingubbar och -gummor tultar de runt så gott de kan och greppar spadar och andra leksaker så gott de kan med klumpiga vantar. Min dotter hade världens största och nypvänligaste kinder när hon var liten, och i alla dessa vinterkläder är det nästan bara just kinderna som syns!

Här har jag använt papper från Melissa Frances, med några inslag av Crate. Runt cirkeln finns en sky av tyll som jag sytt fast med hjälp av symaskin. Det var riktigt roligt, får nog plocka fram den lite oftare. Titeln är skriven med QK Finale, jag fullkomligt älskar det alfabetet! Bokstäverna är lackade med Glossy accents så det framträder lite tydligare.
Transferteknik

I lördags hade Pappersvinden öppet hus i Falun och hela dagen var späckad med make'n'takes, demos och kaffe- och chokladprovning. Det var hur kul och trevligt som helst! Ute var det nästan värmerekord, men de som trotsade sommarvädret och kom till Pappersvinden hade det säkert lika svalt och skönt som jag i den luftkonditionerade butiken. Ännu trevligare blev det förstås med en islatte i handen (tack Stefan!).

Jag hade nöjet att få dema akrylfärger, foamstamps och en teknik som kallas "transfer". Det är en teknik där man överför ett motiv från en utskriven bild till ett papper täckt med akrylfärg. För den som är intresserad så finns det nu en tutorial om just detta på Pappersvindens inspirationsblogg.


Parhästar

Visst är riktiga, gammeldags karuseller med tjusiga hästar och allt underbara. Jag har alltid gillat sådana, och när jag fick uppdraget av Pappersvinden att skapa något med Prima Marketings superläckra papper så visste jag med en gång vilket foto som skulle passa perfekt. Den här karusellen såg vi utanför Carcassonne, en medeltidsstad i södra Frankrike, förra sommaren.Luckan går att öppna, och därinne finns dold journaling (den kan du få läsa om du är riktigt snäll och om du besöker Pappersvinden där layouten kommer att finnas ett tag framöver). Luckan är embossad med Cuttlebugen och det gör att den nästan ser ut som en gammal trädörr. Biljetten är egengjord, förstås, det är faktiskt just den biljetten som jag gjorde i förra inlägget.

Extra bling måste det förstår finnas på en layout om en karusell! Blommorna har blingstenar i mitten och det röda på pelarna har fått ett lager "crystal" stickles.

RSS 2.0