Barcelona

Jag har fått ett par förfrågningar om Barcelona och om vi gjorde annat än att se på wrestling så jag passar på att svara här. -Ja, det gjorde vi! Här nedan följer ett litet bildspel (som givetvis avslutas med wrestling) så att ni ser att vi inte enbart är insnöade på upplagda matcher med karlar i tajta trikåer!

image494

När man är i Barcelona så bör man besöka några av byggnaderna som arkitekten Antoni Gaudi lät rita och bygga. Här ovan ser ni Casa Milà, en byggnad med enkom runda former, inte en rät vinkel så långt ögat kunde se. Man kan lätt säga att det var ganska så fantastiska skapelser och Gaudi var antingen geni eller dåre, jag lutar mig nog åt det första.

image495

Några detaljer på Casa Milà, kolla in balkongräcket.

image497

En del av Casa Batllo och tittar man tydligt så ser man den skelettliknande fasaden. Sonen tyckte mest att detta Gaudiohus såg ut som ett pepparkakshus och det har han alldeles rätt i.


image499

Sagrada Familia, kyrkan som Gaudi lät bygga och som det byggs på även idag, var helt enorm med...

image500

tinnar och torn och...

image501

utsmyckningar.

image502

Sonen, fadern och den heliga kyrkan i bakgrunden. Enligt dagens beräkningar som tror man att Sagrada Familia kommer att stå klart år 2020, då har man byggt i 138 år! Jag antar att katalanska arbetare har ganska så långa kaffepauser.

image503

Camp Nou, FC Barcelonas hemmaarena som tar in i runda slängar 100.000 åskådare på fotboll. Publikrekordet ligger dock på 120.000! Det var tyvärr ingen fotboll när vi var där men utanför träffade vi ett par rejält onyktra skottar, det förvånade oss inte ett dugg.

image504

Denna enorma, ja, jag vet inte riktigt vad jag ska kalla det och fortfarande vara rumsren, vi säger kontorsbyggnad, dominerade stora delar av vyerna i Barcelona. Överhuvudtaget så verkade katalanerna vara mycket förtjusta i denna form eftersom det kryllade av pelare, hus, statyer och så vidare, stående, liggande, lutande och så vidare som var formade just så här. Till deras försvar så var det faktiskt en fransk arkitekt som ritade detta!

image505

En av Rivierans guldgossar nere på stranden vid vårt hotell...

image506

och den andre guldgossen (nåja) glatt plaskandes i Medelhavet. Vattnet var faktiskt helt okej tempererat men...

image507

vissa föredrog att ligga uppe vid den ännu mer tempererade och folktomma poolen vid hotellet, Hilton  Diagonal Mar, och det...

image508

eftersom man fick hela poolen för sig själv. Under ett par korta ögonblick försökte några spanjorer harpunera den vita valen som så plötsligt dök upp men eftersom de mirakulöst missade kunde han ta sig en välförtjänt siesta i...

image509

den smått mysiga poolbaren. Även hans förstfödde passade på att...

image510

njuta av lugnet och en kall Coca Cola. Hur ölen på bordet kom dit förtäljer inte historien men det är inte faderns i alla fall eftersom han inte dricker öl, möjligtvis en liten cerveza eller två istället!

image511

Och sprang vi inte på stan, låg vid poolen eller shoppade så kunde det se så här relaxat ut uppe på vårt hotellrum på sextonde våningen med utsikt över Medelhavet, värre har man haft det!

image512

Eftersom det här var en grabbresa så undvek vi att träffa spanska kvinnor men det gick inte att undkomma denna bimbo!

image513

Men wrestling var ändå en av huvudattraktionerna så vi åkte ut till Badalona och köade upp för de onumrerade platserna i arenan som Amerikas Dream team i basket vann OS-guld 1996. Sonen klädd i svart i värmen och i bakgrunden så ser ni ett stånd där de sålde falska WWE T-shirts. Inte långt efter bilden var tagen så kom ett gäng med poliser och konfiskerade allt, stånd, kartonger, T-shirts, kassa och personalen som jobbade där. Det var verkligen som i en riktig film och polisen lämnade inte ens en skräpbit kvar när de var klara.

image514

Kön ringlade så långt ögat kunde nå men vi kom in...

image515

till slut och fick bra platser i den smockfyllda arenan. Jag kan inte fota men ni ser ringen cirka 6-7 rader framför oss.

image516

Domaren Charles Robinson (som vi träffat en gång i Finland) tjäntgjorde även som fotograf när han inte dömde.

image517

Kane stirrar ned på Finlay som han möter i en riktigt trevlig match. Ni får ursäkta bildkvaliteten på denna och kommande bilder som jag tog på galan. Det var inte så många man kunde tyda om man säger så!

image518

Kane på knä med Hornswoggle framför sig och Hornswoggles hatt på Kanes huvud.

image519

Batista flexar i ringhörnan, antingen är bilden hur suddig som helst eller så har jag druckit här framför datorn. Hur som helst så var stämningen extatisk.

image520

Rey Mysterios tatuerade rygg när han passerar oss på väg till ringen.

image521

Giant Khali, helt sjukt stor (som vi upptäckte ännu tydligare när vi stod bredvid honom på flygplatsen), håller upp sitt världsmästarbälte.

image522

Åven om det är en skillnad på vart de står i bilden så ser ni att Khali är bra längre, och större, än de andra.

image523

Victoria, en av de kvinnliga brottarna på väg till ringen.

image524

Tittar ni riktigt noga så ser ni MVP, Montel Vontavius Porter, i bakgrunden.

image525

Och tittar ni riktigt noga här så ser ni Kane, Mark Henry och lite WWE-personal när de ska boarda sitt flyg.

image526

Efter en riktigt trevlig resa så fick vi hemlängtan och avslutade med varsin läsk och en Sanwich Stockholm på Barcelonas flygplats. Det kommer att komma lite flera bilder från galan när jag publicerar några fler av våra möten med brottarna. Det finns ett par till att ta av och det kommer troligtvis att smaka lika bra för er som vår Stockholmsmacka gjorde för oss!

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits