The Big Valbowski, Val Venis

Val Venis karaktär är som så många andra WWE-karaktärer lite lätt överdriven. Han är en föredetta porr-skådespelare, ja alltså inte i riktiga livet (vad jag vet!) utan i WWE. Det är något som man tonat ner mycket på sistone men när han kom till WWE så var hans fiktiva liv det enda kommentatorerna pratade om. Han är en veteran och har varit med i många år men har aldrig fått det där stora genombrottet. I början av sin tid i WWE så fick han vinna ett par titlar och gå några upper-card matcher men nu används han mest som en jobber, det vill säga en som förlorar hela tiden. Som så många andra har han ompaketerats i olika karaktärer men är nu tillbaka där han började med "porrmusik", "Hello ladies" och en tajt vit handduk som snärtigt kastas ut till den kvinnliga delen av publiken.


Venis+Molly

Val Venis försöker erbjuda Molly Holly sina "tjänster" som domare i Hartwall Arena.

Val Venis gick ingen match i Helsingfors, men han var med. Hans uppgift var att vara "special guestreferee" i tjejmatchen. Föga upphetsande för oss grabbar eftersom vi tycker att de flesta tjejmatcher suger. Eftersom vi hade träffat de flesta tjejerna innan så stod vi dock ut och till och med uppskattade vissa av greppen. Val Venis medverkan var inte stor. Han rumlade runt lite med tjejerna och kom i kläm (som alla gästdomare gör på tjejmatcher) mellan dem. En ren komediroll för kvällen men det är ju alltid roligt att kunna säga att man åtminstone sett honom i en WWE-ring.


Venis+girls

The Big Valbowski i sitt rätta element omgiven av Molly Holly, Trish Stratus, Nidia och Victoria.


Venis+trish

Val Venis försöker rätta till tagteam-snöret medan Trish rättar till Nidia i bakgrunden.


Vi träffade The Big Valbowski på hotellet (var annars?). Det var ett kort möte men som alltid lika roligt att få växla några ord med en WWE-superstar. Han var idel solsken och log från ena örat till det andra. Kanske var han extra glad efter att ha uppträdit en kväll utan att få en smäll? Jag frågade om han var skadad eller något eftersom han inte gått en riktig match och han svarade,
- Nope, no injuries. You know, somebodys gotta take care of the ladies.
Jag höll med om honom om att ingen var bättre utrustad att göra det än han men att vi samtidigt hade sett fram emot att få se honom brottas (små vita lögner är aldrig fel!). Vi småsnattrade lite lätt om wrestling och vad som skulle komma för honom i framtiden men han hade ingen större aning. Och jag antar att wrestlers oftast inte har det. De hänger väl med och brottas och spelar den roll de blir tilldelade varje kväll. Med tanke på att de oftast har runt 300 shower per år så förstår man att det inte alltid är så lätt att hålla reda på var ens karaktär är på väg.


Venis+molly+trish

Efter ett gott dagsarbete så får Venis höja armarna på Trish Stratus och Molly Holly.


Val Venis är fortfarande kvar i WWE än idag (vilket faktiskt är ganska så exakt ett år sen vi träffade honom). Han är på RAW fortfarande och han är fortfarande en jobber. Men han klarade den stora utrensningen så jag antar att han är nöjd, även om han konstant förlorar. Och javisst ja, vi fick ju både autografer och ett foto med Mr Venis under de två gångerna vi språkade med honom, men det hade ni väl listat ut vid det här laget.

Venis+kids

Sean sträcker på sig och ler för en gångs skull. Kanske är det Val Venis leende som smittat av. Moira står nog och önskar att det var någon av Divorna hon stod med men hon ställer ändå upp på fotografiet.


Nästa vecka så tar barnen och jag och sticker iväg till Finland igen för ännu en wrestlingresa. Denna gång så är det Smackdown! som kommer till Helsingfors. Vad vi förstår så kommer brottarna inte att bo på hotell denna gång utan är bara på genomresa från några shower i Italien för en snabb show på Hartwall Arena (därav är den redan kl. 17.00 i år) och vidare transport till England. Så det blir med största trolighet inga nya möten men vi återkommer här med en liten berättelse om galan i alla fall. Dessutom så har vi sparat på ett av våra tidigare möten med en Superstar, nämligen den alldeles äkta olympiska guldmedaljören Kurt Angle. Honom får ni läsa om när vi kommer hem. Till dess, tack för att ni läser och kommenterar.

Jonathan Coachman, The Coach

Jonathan Coachman, eller The Coach som han är mer känd som, är kommentator på RAW. Hans karaktär är både ond och stöddig och han håller till 100% på heels, bad guys. Alltså så är han en man i min smak! Han är dessutom en allmän slagpåse och brukar få gå upp i lite olika matcher mot wrestlers eller andra kommentatorer och få ordentligt med däng. När han inte åker på stryk i ringen eller sitter vid kommentatorsbordet så intervjuar han brottare eller håller i jippon som WWEs helt meningslösa RAW-Diva Search. Och ständigt så slickar han uppåt och sparkar nedåt, ganska så sympatisk med andra ord.


Coach and Venis

The Coach och Val Venis (som dyker upp senare i bloggen) har en diskussion i ringen på Hartwall Arena


Vi fick oss en liten pratstund med The Coach och det var riktigt roligt. Han pratade om sig själv i tredje person och gick helt in i sin roll. Trots detta var han faktiskt mycket trevlig. Jag kommer inte ihåg allt som sas men det var wrestling vi pratade (vad annars?) och han lyfte sig själv hela tiden i talet. Vi skrattade och han puttade på Sean och såg förnärmad ut och Sean stirrade då tillbaka och The Coach gick genast in i en mesig och feg försvarsställning. Vi skrattade ännu mer och han skrattade lite också. Barnen fick autografer men jag tog aldrig ett foto vilket jag ångrar. Men det var kul att träffa honom ändå även fast han inte är en "riktig" wrestler.


Coachauto

En av The Coach´s autografer prydligt monterad i vårt fotoalbum


Ute på galan så var det likadant som det brukar vara på Tv-sändningarna. The Coach kom in och var kaxig och sen så åkte han på stryk varav alla skrattade åt honom. Om man tänker efter så borde det vara ganska så förnedrande att ha ett sådant jobb. Varje kväll få stryk och sen så skrattar ett tusental personer åt en. Jag antar dock att The Coach skrattar hela vägen till banken istället.


Coach + Eugene

The Coach är precis på väg att åka på en "Stunner" av Eugene. Regal tittar på och har ingenting emot det.


Coach down 

The Coach hamnar där han alltid hamnar till slut, nedslagen på ringgolvet. Eugene skrattar, kameramannen skrattar och den finska publiken jublar. Stackars Coach!

hits