Randy Orton, The Legend Killer part 2

Randy Orton är en brottare vi har träffat förut och också skrivit om här på bloggen i ett tidigare inlägg. Så där odelat positiva var vi inte sist, inte för att vi hade något emot "The Legend Killer, nä det var något annat som vi inte riktigt kunde ta på. När vi träffade honom sist hade han fått sig en jättepush, varit världsmästare (WWEs yngste någonsin) och gick main-events på många stora galor. Han var även face, good guy, och hade egentligen blivit det över en natt utan att publiken riktigt hängt med. Någonstans där så stagnerade hans klättrande stjärnstatus och han fungerade inte helt som face. Vi tyckte dessutom att han verkade lite vilsen och inte "en i gänget" när vi såg honom sist så allt var inte bra för den gode Orton. Det ser bättre ut nu, cirka ett år senare.


Randy ringsideRandy ringside 2

En dubbel Randy Orton vid ringside i Hartwall arena. Jag tog hur många foton som helst eftersom det tog en evighet innan han klev in och började fajtas.


WWE gjorde det enda rätta, de vände Randy Orton tillbaka till heel, bad guy, igen. Han blev än en gång en "Legend Killer" som inte visade någon respekt för andra så kallade legender inom brottningen. Man tog till och med tillbaka Randys far, Cowboy Bob Orton, själv en gammal legend inom brottningen (kommer att komma som eget inlägg så småningom) som fungerar som någon slags manager/hjälpreda åt sin son för att ytterligare pusha för Randys storhet. Det fungerar ganska så bra. Randy har gått några high-profile matcher mot "The Undertaker" och till och med fått vinna några av dem (hör till ovanligheterna när man brottas mot UT). Tyvärr är det ju så att Undertaker så att säga vann matchserien men Randy har i alla fall stärkt sina aktier både hos oss och annan publik.

Randy pose

Enligt vår åsikt så är det "The Legend Killer" som är en "Wrestling God" och inte JBL!


Ute på galan så mötte Randy just "The Undertaker" i sin match och ska jag vara ärlig så var den ganska så tråkig. Det tog ett bra tag innan de kom igång överhuvudtaget eftersom Randy agerade feg och sprang ut ur ringen så fort Undertaker gick på attack. Det blev lite OK brottning ett tag men det var egentligen inget tvivel om vem som skulle vinna. Matchen slutade med att både Randy och hans far Cowboy Bob åkte på varsin "Tombstone" och sen så var hela galan slut. Tidigare år när Smackdown varit på besök i Finland så har det alltid varit något slags firande efter galan när nästan alla brottare kommit ut igen. Det blev inget sådant i år men det kan ju enkelt förklaras med Eddies död och att Smackdown-brottarna inte orkade med något sådant på grund av det. Det kan så vara också att man slutat med det men vad vet väl jag. Vi drog tillbaka till hotellet i alla fall.


Orton ref UT

Randy Orton synar en ganska så vildvuxen Undertaker i Helsingfors


På hotellet så satt vi och åt när brottarna kom. Sean höll på att plöja i sig en hamburgare som kostade 17 euro (nära 170 spänn! Vad gör man inte för ungarna?) i restaurangen. Som tur var satte han den inte i halsen i alla fall när brottarna började trilla in. Däremot så avstannade vårt ätande och vi satt väl och småglodde på alla brottarna. Randy Orton var en av de första som kom in och ganska högt hörde vi honom säga,
- What, are we going to eat here and sit with the fans, I dont think so! till en WWE-medarbetare.
Vi kände oss ganska så dumma då där vi satt och den kommentaren gjorde nog att vi blev ännu försiktigare när vi försökte be om autografer från brottarna. Jag sa i alla fall till ungarna att de under inga omständigheter skulle be Randy Orton om en eftersom han verkade lite lätt avigt inställd mot fans. Jag har dessutom läst om ett antal incidenter med just Randy och fans (senast häromdagen faktiskt) där han kommit ihop sig med dem och bråk uppstått. Det vill man ju undvika så för oss blev det prio ett att undvika Randy. Under kvällen när vi satt där så tror jag inte att vi såg honom något mer. Antingen så åt han på rummet eller så var det bara så att vi missade honom.

Orton squeze 2

"The Legend Killer" kramar livet ur legenden Undertaker

På morgonen när vi satt i lobbyn i en liten soffgrupp kom brottarna ner i en strid ström. Alla hade bråttom att snabbt slänga i sig något från frukostbuffén och sen gå ut till de väntande bussarna. Många struntade i frukost och gick direkt ut. Vi höll som vanligt en låg profil och satt egentligen bara där och tittade. Vi hade inga större förhoppningar på att prata med någon utan iakttog bara alla som gick fram och tillbaka. Som alltid hade vi wrestling T-shirts på oss och ungarna var beväpnade med penna och autografblock om någon ensam brottare skulle ströva åt vårt håll. När vi satt där och pratade och kommenterade olika saker vi såg för varandra så kände jag hur någon lutade sig fram bakom min stol och sa,
- Hi there, how are you?

Orton squeze 1

Det kramades ganska så intensivt i Finland, åtminstone i ringen


randy Orton elbow drop

Men ibland så blixtrade Randy Orton till, här är det nog en "Elbow drop" eller liknande på gång


Det var "The Legend Killer", Randy Orton. Jag blev smått chockad, speciellt med tanke på kommentaren från dagen innan men han var också den första som tog sig tid till att stanna till.
- We are fine, svarade jag, and how are you? sa jag sen lite dumt men jag var som sagt lätt chockerad och hade lite svårt att få ihop talet med hjärnaktivitet. Randy klämde sig förbi mig och sträckte sig ner mot Seans autografblock (utan att vi frågat) och svarade samtidigt,
- I am fine thanks, did you enjoy yesterday?
När han började skriva i Seans block så sa jag,
- It was great sir, but we were actually cheering for you so it was a pity that you lost the match.
- Now were you? sa han och flinade och tog tag i Moiras block.
- Of course, sa jag och frågade samtidigt om jag fick ta ett foto på honom och barnen.
- Sure, sa han och tog tag i båda ungarna och drog till med sitt överlägsna flin när han poserade. Så fort vi var klara med fotot så blev han sig själv igen, det vill säga trevlig, och sa,
- Well, nice to meet you all. I hope we will see you again next time we come here.
Jag svarade att vi givetvis skulle gå på nästa event WWE hade i Finland, eller Sverige om de någon gång skulle komma dit.


Orton cant believe it

Randy Orton kan inte tro sina ögon. När han väl kan "pinna" Undertaker så ligger domaren utslagen


Randy tackade en gång till och lämnade oss där i lobbyn. Vi tycker nu att "The Legend Killer" förtjänar att bli världsmästare igen, att han får en ordentlig push och den respekt han förtjänar. Det han gjorde för oss, som tog så lite av hans tid, betydde så mycket för oss och gör att vi nu betraktar honom som en av våra absoluta favoriter i WWE. Hans första kommentar när han kom in på hotellet är glömd och dessutom kan det finnas tusen naturliga förklaringar för den. Det var stort av honom och komma fram till oss vilsna wrestlingfanatiker som satt där som små barn i en leksaksbutik utan att få röra någonting. Tänk vad lite det behövs egentligen!


Randy Orton & Sean & Moira


Sean, The Legend Killer och Moira. Randy Orton är utan tvivel en av våra nya stora favoriter, ni får både en stor bild (från 05) och en liten bild (från vårt första möte 04) som visar på det.

Kommentarer:
Postat av: asia

hey randy how was your hoilday mine was ok your are a nice person my name is asia iam 16 years old im a 11th grader at hphs

2007-01-05 @ 14:12:59

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits