Ihopdeppade

Nu har Stora Diabetesdepressionen drabbat föräldrarna MacGregor. Knappade just in värden på www.blodsocker.se och inser att nästa HbA1c inte kommer att bli roligt. Det ska tas på måndag nästa vecka, och det innebär att den överdjävliga veckan i Åre (ur blodsockersynpunkt, annars var det ett himla trevligt sportlov!) kommer att väga riktigt tungt. Hej och hå.

Gick samtidigt tillbaks i tiden på www.blodsocker.se och kikade lite på värdena i slutet av förra sommaren. Vilken räkmacka! Flera veckor i stöten kunde värdena ligga mellan 4-10, med enstaka hopp uppåt eller neråt. Och vi som tyckte att det var hoppigt då, vi visste inte vad vi pratade om.

Helt plötsligt har värden på över 20 börjat dyka upp. Blandat med känningar på ner till 1,9. Så höga och låga värden har vi inte haft förut. Är det hormonerna månne tro? Vi kan också konstatera att vårt eget humör svänger i takt med blodsockervärdena. Tur att vi har varandra i alla fall, jag kan inte tänka mig hur jobbigt det skulle vara att gå igenom allt det här ensam, utan en partner som förstår hur man mår. Hur skulle man då hitta kraft att klara av en dag till? Och helst också ork att stötta Moira (det är allra jobbigast för henne förstås, det märks att hon påverkas av både höga och låga värden) och även storebror som vi inte får glömma bort.

Nu ska vi gå igenom kurvorna på www.blodsocker.se och se om vi kan hitta några trender. Se om det finns några ändringar vi kan göra i insulindoserna. Annars får vi ringa läkaren och be om hjälp. Om inte hon hinner ringa före oss, hon blir väl alldeles skärrad när hon ser Moiras HbA1c i nästa vecka ...

Kommentarer:
Postat av: Bloggblad

Jag kan bara säga en sak: Tur att hon fått er som föräldrar!

Postat av: Ulrika på den här bloggen

Bloggis: Tack för dina ständigt lika vänliga kommentarer! Vi gör så gott vi kan, ibland känns det OK men ibland känns det helt otillräckligt ... Just idag känns det lite bättre, och så är det ju fredag också! Dags för inhämtning av ny energi i helgen!

2006-03-17 @ 08:28:32
URL: http://macgregor.webblogg.se
Postat av: Gabriella Hägglund

men så är det ju, ett tag är blodsockret mellan 4-10 nån vecka senare hoppar det mellan 2-30 och man fattar ingenting och undrar varför klagade vi över 4-10?? det var ju super inser man då...
Nu är vi förbi en 2-30 period o har kommit in i en, tja inte 4-10 men 3-12 period (peppar, peppar, två veckor) och jag tänker; skönt att för en gångs skull kunna säga på läkarbesöket att; allt är bra, det ligger så jämnt o bra så... (ska dit nästa vecka).

Nä, just nu är det annat som retar mig... (gissa om det har med skolan att göra.... hmm, tror jag mailar om det till listan...)

2006-03-17 @ 09:37:49
URL: http://diabetesiskolan.se
Postat av: Ulrika på den här bloggen

Gabriella: Men vad skönt! Hoppas att de fina värdena håller i sig ett tag nu då!

Jag känner verkligen igen mig i ditt skolproblem. Vi brukar lösa det med att en av oss följer med på utflykter, till och med när de har simning i badhuset. Vi orkar inte tjata och ställa krav och framförallt törs vi inte lita på att de har koll på henne. Suck.

Kämpa på! Tur att vi har varandra, vi diabetesföräldrar!

2006-03-17 @ 19:51:41
URL: http://macgregor.webblogg.se
Postat av: Anonym

Jösses, teknikens under råkade trycka på fel knapp, det är nog dax att sluta.
Men vad jag tänkte tipsa om är att på vår sons skola har de tydligen matsedeln klar för hela terminen, så han och vi har tittat igenom den och kryssat för det han inte äter då vet skolan i förväg vad de ska byta ut.Så om ni har det systemet be att få den för terminen.
Vår unge blir också "låg" av soppa och skolans personal har svårt att förstå men efter ca 5 år nu så äntligen har det gått in.
Vi har förövrigt anmält skolan till skolverket för att på det sättet prova om det finns någon "lag" som kan tillvarata våra barns rätt till en lika trygg skoldag som de "friska" barnen har. Efter många brev, samtal mm så har skolverket beslutat att det är egenvård våra barn sysslar med i skolan och det finns ingen "rätt" för dem te x med assistenter. Man är utlämnad till personal som åtar sig ansvaret fast i samma andetag så är det vi föräldrar som har det medicinska ansvaret, men som vi vet är det ju skolplikt och därav kan inte skolan kräva att vi ska ha full insyn i dagen eftersom vi inte är där. Ja, det är mycket suck. Om bara personalen som åtar sig ansvar verkligen tog det fulla ansvaret och visade vad de kan men än har vi inte haft någon personal som kan mer än någon annan. En variant är ju en slags delegering som kommuner har när det gäller omsorg och äldrevård, man kan ju tycka att våra barn är lika viktiga och kommuninnevånare borde ju bli lika behandlade. Men vid fråga till kommunen säger ansvariga att det ska barnen klara själva med föräldrars ansvar. Ja, så här är det för oss och vi har kontakt med fler familjer med barn i andra skolor här och de har liknande problem. Hoppas det ordnar sig med er skola och maten för att "vara utan mat" för skolan glömt eller vad det nu kan vara får inte förekomma, undrar om er skola skriver det som tillbud..... MVH Tina Alfsson...

2006-04-04 @ 19:21:16

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits