Fikadags på jobbet

Så var det dags igen. På mammans jobb har vi fredagsfika och en lista upptejpad på fikarumsdörren talar om vem det är som bjuder på fikabröd. På fredag är det min tur. Fredagsfikat är mycket uppskattat och mina sötsakssugna kollegor gnuggar händerna av förtjusning när det står ett par sockerkaksformar på bordet. Finns det dessutom en skål vid sidan av med grädde, glass, vaniljsås eller något annat smaskigt så blir lyckan total.

Undrar just hur deras miner kommer att se ut på fredag förmiddag när fikabordet är uppdukat med Annas nyttiga bröd, havretekakor, ost, skinka, philadelphiaost, sockerfri marmelad (St Dalfour - prova blåbärsmarmeladen! Mmmm ...) och diverse skivade grönsaker. Ha! Ingen sockerchock där inte! Återkommer med rapport på deras reaktioner. Här är receptet på Annas nyttiga bröd, det är alltså Anna Skipper i "Du är vad du äter" som publicerat detta recept på sin
hemsida och på TV3s. Prova du med!

5 dl dinkelmjöl
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2,5 dl fyrkornskross
1 dl vetegroddar
1 tsk havssalt
4 tsk bikarbonat
5 msk blandade brödkryddor
1 liter ekologisk filmjölk
0,5 dl sirap

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser. Rör ner filen och sirapen. Smöra och bröa två 1,5 liters avlånga formar. Grädda ca 100 minuter. Alternativ - gör halva satsen i en brödform och grädda 60 minuter.

Kommentarer:
Postat av: Inger

Berätta, vad sa de???

Jag provade brödet men hade i soltorkade tomater, hackade oliver och lite olivolja istället för brödkryddorna. Blev ett jättegott partybröd.

2006-04-03 @ 16:38:52
Postat av: Ulrika på den här bloggen

Inger: De blev faktiskt glatt överraskade! Mumsade mackor både till för- och eftermiddagsfikat, "trots" att jag berättade om alla nyttigheter som de fick i sig med varje tugga. Så det kanske blir en repris nästa gång. Det kändes bra att bjuda på något annorlunda, gott OCH nyttigt!

Postat av: hannah

är det de receptet från kicki danielssons avsnitt? vill nämligen ha de brödreceptet, såg så gott ut, men hittar inte de nånstans..

2007-01-14 @ 13:46:31
Postat av: Ulrika

Hej Hannah!

Jag är inte säker, men det är väl troligt. Prova!

2007-01-14 @ 14:27:43
URL: http://macgregor.webblogg.se
Postat av: louise

hannah, ja det är det receptet . har provat det många gånger och tycker fortfarande det är lika gott :)

2007-10-11 @ 21:16:53

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits