Julmat bra för diabetiker

julmatSnart är det jul och med julen kommer en hel parad bekymmer för en diabetesfamilj. Förväntan ligger i luften och det bakas, kokas kola och förbereds för julmaten i varje hem. Just sötsakerna kan ställa till det, speciellt om man, som vi gjorde innan Moira blev sjuk, har godis konstant tillgängligt i skålar här och där i huset, smidigt att sno åt sig en kola eller knäck när man går förbi. Nu njuter vi av mindre mängder godis och i mer kontrollerade former. Efter julmaten blir det några godisbitar som man verkligen kan njuta av.

Det mesta på julbordet är dock kalasmat för en diabetiker. Fett och protein, precis vad man behöver. Julskinka (helst med en härlig fettrand), sylta, köttbullar, sill, leverpastej ... det enda man får se upp med är alla kolhydrater som finns i Jansson, brödet och den kokta potatisen. Moira har beställt potatisgratäng till julbordet (vi fick alla välja en favoriträtt som vi verkligen ville ha med på julafton) och det ska hon få förstås. Och så tackar vi produktutvecklarna på Carlsberg för Apotekarnes julmust light. God jul till er alla!


Kommentarer:
Postat av: Bloggblad

God jul på er! Själv försöker jag planera så att det blir fettsnålt på julbordet - även om det smakar gott i munnen, smakar det inte gott när jag ska tränga in mig i en provhytt på januarireorna...

Postat av: Ulrika

Bloggis, hoppas att du fick en skön julhelg och att du njöt av den goda maten. Men du, var inte fettskrämd! Det är inte fettet du blir fet av, det är kolhydraterna! Kolhydraterna kräver frisättning av insulin, och överskottet av kolhydraterna (den energi du inte behöver precis på en gång) lagras som fett i cellerna med hjälp av insulinet. Skippa kolisarna och gå ner i vikt, och njut av den goda skinkan, inklusive fettrand! Läs mer på http://kolhydrater.ifokus.se (Nej, jag får inte betalt - jag är bara övertygad ...) God fortsättning!

2006-12-26 @ 14:30:42
URL: http://macgregor.webblogg.se

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits