Moby Dick och krokodildödaren

En ny dag har passerat och allt är frid och fröjd i hushållet. Det har, trots att oddsen varit emot oss, varit en riktigt bra dag. Irritationsmomenten har varit få och det mesta har fungerat över förväntan. Blev ni besvikna nu? Ska jag, den evigt gnällige och pessimistiska person som jag är, skriva något positivt? Det verkar faktiskt så men vi får se var det här leder, chansen finns fortfarande att jag bryter ut i en anklagande och gäll ton mot någon stackars oanande medmänniska. Jag ska dock försöka hålla mig i skinnet. Nu till dagen:

 

I morse när vi vaknade upp var det mulet och väderpresentatörerna lovade att det skulle regna mest hela dagen. Sean, den lilla stackaren skulle på cykelutflykt med klassen så jag såg en hostande, snörvlande och dyngsur långhårig kille framför mig i mina tankar. Inte nog med cykelutflykt, han skulle också iväg med mormor och gå en runda på golfbanan. Skulle detta nu bli inställt? Hör och häpna, solen sken, kanske inte hela tiden, men det regnade inte, så Sean hade en rolig dag utan att bli dränkt (vilket vissa andra blev). Nu är han välförtjänt trött och ligger och väntar på Lost och sen är det natti.

 

Mamman åkte på tjänsteresa (vilket i och för sig inte är roligt för oss andra för vi saknar henne) så hon får sova gott på hotell. Det är henne väl förtjänt.

 

Pappan och Moira har varit och badat. Efter att ha fått racka ner lite (jag har svårt att låta bli) på personalen på skolan efter frågan,

- Är ni säkra på att ni inte ska vara kvar på fritidsfesten? Det blir en massa tävlingar och lekar också.

- Nej tack, det är fortfarande för mycket fika och för lite fest (hur trög får man vara?) och dessutom är det tråkigt med tävlingar man måste fuska i.

- Vad menar du med att fuska?

- Ja, Moira och jag kan ju inte vinna för priserna består ju bara av godis, eller hur?

Det var dagens negativa vibb och ärligt talat, ibland undrar jag om det står fel i deras personbevis när det står: Född i Falun. Det borde stå: Född i farstun.

 

Moira och jag drog snabbt upp till badet där jag lekte Moby Dick, en ganska så stor vit val som strandat på bassängkanten. Moira övade dock inför sin karriär i Greenpeace och bogserade ut mig på djupt vatten (där hon i och för sig försökte dränka mig men det är en annan historia. Jag har även agerat haj och jagat henne fram och tillbaka i bassängen och konstigt nog så fort jag kom ikapp henne så var någon del pass? Jag fattade inte men lekte vidare. Krokodilpappa är också populärt, jag glider ljudlöst upp bredvid henne och låtsas försöka bita tag i hennes ben. Hon dränker mig då, skrattar högljutt och säger igen pappa, igen. Efter att ha spenderat större delen av badtiden under vattnet så drog vi oss äntligen upp och jag fick basta i fem minuter. Sen hem, helt OK värden hela dagen och mest glada miner. Tänka sig att det kan bli så. Men nu är jag trött och ska sova med dottern ännu en natt så jag lovar att återkomma med en sur och uppretad blänkare imorgon till er som inte klarar av det här sötsliskiga.

 

Godnatt och sov gott, jag tänker på er vid 03.00, till att börja med.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits