Världarnas krig

Vädrets makter är fortfarande emot vårt sommarfirande. Något bad blev det inte heller idag. Och efter att ha "tvingat" barnen till att spendera ett par timmar i en fuktig skog med oss så lovade vi att vi skulle göra något roligt också.

- Vi går på bio, sa vi, och barnen tyckte att det var en synnerligen god idé.

När vi bodde i Stockholm fanns det mycket att välja på i bioväg. Alla filmer, en massa biografer och i princip vilken tid som helst på dygnet. Det är inte riktigt lika lätt här i Falun. För det första så finns det bara en biograf som visar 4-5 filmer och för det andra så har de inga matinéer. Det är endast kl. 18.30 och 21.00. Ingen av desa tider är särskilt idealisk för oss med tanke på Moiras diabetes. Efter att ha rådgjort med barnen bestämde vi oss för att gå och se Världarnas krig med Tom Cruise. Ingen barnfilm måhända men å andra sidan så fanns det inga barnfilmer som barnen ville se.

 

Eftersom filmen var två timmar lång så fick vi packa med oss matsäck för kvällis och ta med både Levemir och NovoRapid, både långtidsverkande- och måltidsinsulin alltså. En liten Maglite-ficklampa fick tog vi också med så att vi skulle kunna hitta rätt för insulininjektionerna. Vi poppade egna popcorn hemma, de som de säljer på biografen är dränkta i fett och inte särskilt bra för hennes blodsockervärde. Lite biogodis i form av choklad och Ahlgrens bilar köpte vi på plats och Moira fick några godisbitar. Hon är nöjd med det lilla hon får och det känns jätteskönt för oss föräldrar. När man går på bio så bullar de flesta upp med popcorn hinkar stora som skottkärror, läsk modell gigantisk och godispåsar som skulle få påskharen att dregla av avund. Sedan sitter de och fullkomligt vräker i sig under hela filmen och går troligtvis därifrån lätt illamående. Moira sitter förnöjt och smaskar på sina fåtal godisbitar och går därifrån välmående. Det är inte alltid negativt att ha ett barn med diabetes.

 

Insulininjektionerna gick jättebra i biomörkret och Moira var strålande duktig. Filmen var ... ja, vad var den egentligen?  Vissa av scenerna var ganska läskiga så Moira blundade sig igenom en del av filmen. Men hon missade inte något viktigt.  Regisserad av Steven Spielberg - detta brukar gälla som kvalitetsstämpel, men det stämde inte den här gången. Vårt omdöme om filmen är alltså - riktigt usel.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits