Världens bästa morotskaka
Recept hör inte hemma på den här bloggen, om det inte är i form av ett scrappat receptkort eller så förstås. Men ingen regel utan undantag. Idag bjuder jag på världens bästa recept på morotskaka. Ta fram rivjärnet och sätt igång!
Karins morotskaka
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 dl neutral matolja (raps t.ex.)
3 dl finrivna morötter
Glasyr:
100 g Philadelphiaost (inte lätta varianten, det är liksom kört ändå med den här kakan)
150 g smör (Inte margarin *rys*)
3-4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i smeten. Rör sist ner olja och morötter. Häll i smord och bröad rund form, gärna med löstagbar kant. Grädda på nedersta falsen i 175 grader, ca 45 minuter. Prova med sticka redan efter 40 minuter, vi vill inte ha torr kaka.
Vispa ingredienserna till glasyren med elvisp så det blir vitt och fluffigt. Mängden florsocker beror på konsistensen. Glasyren ska vara fast men bredbar.
Bred glasyren över den helt kalla kakan.
Karins morotskaka
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 dl neutral matolja (raps t.ex.)
3 dl finrivna morötter
Glasyr:
100 g Philadelphiaost (inte lätta varianten, det är liksom kört ändå med den här kakan)
150 g smör (Inte margarin *rys*)
3-4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i smeten. Rör sist ner olja och morötter. Häll i smord och bröad rund form, gärna med löstagbar kant. Grädda på nedersta falsen i 175 grader, ca 45 minuter. Prova med sticka redan efter 40 minuter, vi vill inte ha torr kaka.
Vispa ingredienserna till glasyren med elvisp så det blir vitt och fluffigt. Mängden florsocker beror på konsistensen. Glasyren ska vara fast men bredbar.
Bred glasyren över den helt kalla kakan.
Kommentarer
Postat av: Moma
Jag som var så sugen på morotskaka häromdagen och letade efter recept. Tyvärr blev det ingen för jag hade ingen aning om att det skulle vara philadelphiaost i den. Kanske ska ta och testa det här receptet. Ser smarrigt ut.
Postat av: Moma
Nu har jag testat ditt recept. Mums så gott det blev!
Postat av: krumeluran
mums.... detta är ju min favoritkaka alla kategorier.
smarrigt smarrigt.....frestare där
får ju inte äta sånt här...:(
kram
KAtarina
Trackback