Neighbours from hell?

Ibland tror man inte sina öron. Vi hade stolt planterat sista hallonplantan (de vi fick av våra snälla grannar) i höstregnet när en annan (inte lika snäll) granne stod ute på sin altan och rökte. Hon betraktade oss en stund, sedan klämde hon ur sig:

"Men - nu har ni väl allt planterat på våran tomt ändå!"

Till saken hör att vi flyttat häcken ett par decimeter in mot vår husvägg eftersom vi misstänkte att den tidigare häcken svällt ut lite med åren. Men det här gäller alltså en strimma gräsmatta mellan kortsidorna på våra hus, inte precis den del av tomten man spenderar mest tid på. Vi har haft våra kontroverser med den här knepiga grannen tidigare, men man upphör ju aldrig att förvåna sig.

Maken stod snällt kvar och pratade med damen i fråga, förklarade att vi flyttat häcken en bit för att vara på den säkra sidan och undrade vad hon menade med sin kommentar, vad tänkte hon göra nu? (Jag morrade inombords och höll mig undan).

"Jamen, det här får ni allt mäta upp!" sa tanten, fimpade och gick in till sig.

Med tomtkarta och tumstock i högsta hugg mätte vi upp tomten och konstaterade att vi har ca en halv meter tillgodo, utanför häcken! Ha! Det kändes rätt skönt. Vi får väl se vad som händer, med lite tur tar hon hit lantmätaren så får hon svart på vitt vad som är hennes tomt och vad som är våran. Men man blir ju så trött, har inte folk något bättre för sig än att mäta millimetrar på gräsmattan, speciellt när de har så grovt fel?! Kanske kan hon önska sig ett ögonmått i julklapp.

Kommentarer:
Postat av: Bloggblad

Tidigare fanns en sån granne på vår gata - han var osams med varenda människa och tjafsade om ALLT. Som tur var flyttade hela familjen och nu är det frid och fröjd. Inte många grannar umgås, men vi pratar och hälsar och skojar lite när vi stöter på varandra.

2006-09-03 @ 15:33:54
Postat av: Ulrika på den här bloggen

Bloggis: Alla man pratar med verkar ha fått sin beskärda del av grannar från den mörkare sidan. Men vad är det med dessa människor? Har de aldrig hört talas om respekt? Skönt att er besvärlige granne flyttade. Stackars deras nya grannar bara ...

2006-09-04 @ 12:56:15

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits