Hallonhäck

"Den här helgen ska vi ta det lugnt, inte göra någonting." Så lät det i slutet av förra veckan, vi har haft det lätt hektiskt här på sistone, och nu var det läge för en riktig slapparhelg. Hasa omkring i tofflor halva dagen, bara sticka näsan utanför dörren för att handla mjölk, typ. På sin höjd promenera i skogen en stund om det behövs kantareller till middagen, men där går gränsen.

Planen höll ända till fredag kväll, när våra supergulliga grannar grävt upp sin hallonhäck och ställt på vår tomt. Vi visste att dagen skulle komma när de skulle göra slag i saken och äntligen gräva upp sina plantor, vi tingade dem för länge sedan för deras hallon är mycket godare än våra egna maskätna. Men vi trodde kanske inte att det skulle bli just nu, på vår slapparhelg!

Så nu är maken ute och gräver, för det är han så himla bra på. Kommer in ibland och dricker ett glas vatten, sedan tillbaks till kolgruvan igen. Tänk så goda hallon vi kommer att ha nästa sommar! Och så ont i ryggen maken kommer att ha i morgon.

Nu är det dags för mig att sätta ny nål på Moira. Emla-plåstret har verkat en timme nu, så det är dags nu. Sedan ska jag koka blomkålsmos, så det är bäst jag slutar blogga nu ...

Kommentarer:
Postat av: Bloggblad

Du ger dig inte med blomkålen... köpt ny?

2006-09-02 @ 20:46:24
Postat av: Ulrika på den här bloggen

He he he ... du gillar inte blomål va Bloggis? Jo, jag har köpt ny, och den här gången stannade jag i köket hela tiden så det blev ett väldans gott mos till slut.

2006-09-02 @ 21:03:32
Postat av: Mary Rutqvist

Om det är någon som har ett gott bröd som jag kan baka så skulle jag bli väldigt glad. Jag är diabetiker sedan 3 år tillbaka och har Typ2-diabetes.
Tacksam för svar

Mary

2008-03-08 @ 21:24:07

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits