Bra på lång sikt

Var tredje månad tar vi ett särskilt blodsockervärde, HbA1c, som skickas in för analys på lasarettet. Det värdet visar hur Moiras blodsocker legat under de senaste tre månaderna. Det senaste året har Moiras HbA1c-värden stigit och från att ha varit runt 5,2-5,5 så låg hon flera gånger över 6,0 och efter sommaren 6,8. I Sverige vill vi att värdet ska ligga under 6,5 för att minska risken för följdsjukdomar, men för lågt är förstås inte heller bra - det visar att man ligger lite "pressat" och förmodligen har en del insulinkänningar. Moiras värde på 6,8 berodde förmodligen på att hon utvecklat resistens mot sitt långtidsverkande insulin, Levemir. Men nu när hon fått pumpen har hon legat lägre och framför allt jämnare, och idag fick vi beviset med posten: senaste värdet var 5,7. Härligt!


Kommentarer:
Postat av: Stina

Grattis! =) Jag lever själv med diabetes typ 1 och när jag läser er blogg... Ni sköter verkligen om er dotters diabetes på ett imponerande sätt!

Postat av: Ulrika på den här bloggen

Stina: Tack för ditt fina omdöme! Vi har turen att vara två föräldrar som båda kan och vill engagera oss i Moiras diabetes. Då är det lättare att kämpa vidare.

2006-10-10 @ 19:11:00

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits