Helt sjukt

- Babba, jag är lite däbbt i däsan! väser Moira mellan en hostning och en snytning. Kleenex-asken är snart slut. En infektion innebär 16 i blodsocker innan frukost. Härligt.

Just nu jäser fröken i soffan. Tittar på film iklädd mammans morgonrock (familjens mjukaste, den var en julklapp till mamman men hann inte ens invigas av sin rättmätige ägare innan den adopterades av Moira) och snyter sig var 5:e minut.

Hörde någonstans att det finns omkring 200 förkylningsvirus. För varje virus man utsätts för utvecklar kroppen antikroppar för just det viruset och man blir immun. Jag trodde att vi hade avverkat de där 200 vid det här laget, men det finns visst några "oprovade" kvar än.

Men hellre förkylning än magsjuka. Storebror fick descinficeras igår efter skolan när det konstaterades att han spenderat eftermiddagen hos kompisen som precis tillfrisknat från magsjuka, och vars pappa nu ligger hemma och kräks. - Tvätta händerna! Med tvål! Ordentligt! Och en gång till också! löd ordern. Nu håller vi tummarna för att alla baciller försvann ner i handfatet.

Kommentarer:
Postat av: Bloggblad

Och jag har intagit några kryddpepparkorn samt några droppar Underberg... omattutifall det skulle smitta per telefon.
2½-åringa barnbarnet ringde och flämtade upphetsat i går: JA HA KÄÄSPBUSSEN... De hade hunnit två hållplatser, den lilla var till synes helt frisk och pigg på att åka till dagis när kaskaderna kom...
I dag ligger modern och tittar i hinken...

Postat av: Ulrika på den här bloggen

Bloggis: Jag trodde vinterkräksjukan var över nu! Stackars både barn och barnbarn ... hoppas de mår bättre nu. Det känns nästan som om jag måste ta både ett pepparkorn och lite annat förebyggande bara för att jag skrivit svar till dig här på bloggen. Man vet ju aldrig!

2006-03-23 @ 07:41:12
Postat av: Nettan

Åh hoppas att ni har piggat på er! Även här anser vi att vi klarat av några av dessa 200 olika typer av förkylningsvirus, för annars verkar det inte klokt med tanke på hur sjukt det är här av och till!

Ta hand om er!

Kram

2006-03-29 @ 18:38:42
URL: http://www.reflektioner.org
Postat av: Ulrika på den här bloggen

Nettan! Kul att höra ifrån dig! Javisst, nu är det mycket bättre. Pappan har tagit över bacillen, så där är det förkylt just nu, men Moira mår fint. Kram till dig och familjen!

2006-03-29 @ 19:31:51

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits