Mot nya höjder

Senaste HbA1c-värdet var det högsta Moira har haft sedan hon fick diabetes. Vi blev inte speciellt förvånade - vi har brottats med höga värden rätt länge nu. Det känns som om vi höjer och höjer insulindoserna, både det långtidsverkande och måltidsinsulinet, men utan resultat. Vi kliar oss i huvudet och undrar varför den extra höga dosen till maten inte verkar ha tagit alls.

Ett tag var vi inne på att hon kanske har känningar som vi inte märker och att de höga värdena är rekyler från det låga blodsockret. Men efter det senaste läkarbesöket har vi kommit fram till att det nog helt enkelt är tillväxthormonerna som är boven i dramat. Hon växer som en tok, har rakat iväg i höjden flera centimeter sedan förra besöket och humöret avslöjar att förpuberteten nu är ett faktum ...

Aldrig har vi väl längtat efter en pump som nu. Den kan kanske hjälpa oss att både få ner HbA1c-värdet och att få nätter utan behov av extra insulin. Moira står i kö för pump, så nu väntar vi bara på kallelsen. Håll tummarna för att vi får den snart och för att det blir en bra lösning för Moira (och oss).

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits