Bara pannkaka

Så skönt att vara tillbaka i gamla rutiner nu när semestern är slut! Ingen mer glass eller frukost med rostat bröd, nej nu är det low-carb som gäller och det tackar inte minst magen för. Visst kan det smaka bra med en bulle ibland, men åtminstone min mage blir snabbt uppblåst och bråkig när jag käkar kolhydrater. Nu är den redan - efter en vecka med omelettfrukost och utan pasta, ris eller potatis till måltiderna - lugn, tyst och snäll igen.

Någon som inte lika gärna ratar kolhydraterna är Moira. Pannkaka har länge varit älsklingsrätten trots att vi förfasar oss varje gång vi räknar ut kolhydratinnehållet i en portion (för att kunna bestämma hur mycket insulin hon behöver). Men jag har åtminstone gjort receptet lite bättre med fullkorn och PO-fiber, och med lite råa morotsstavar serverade till så blir det ändå inte så tokigt. Moira säger nu att det är de godaste pannkakorna som finns, de är till och med bätre än de på Åhléns. Det ni! Här är receptet:

Lite nyttigare pannkakor
3 1/2 dl specialvetemjöl fullkorn
1/4 dl PO-fiber (potatisfiber ger finare blodsockerkurva - finns på glutenfria hyllan)
ca 5 dl vanlig mjölk
3 ägg
1 krm salt
smör till stekning, inga margariner eller annat otäckt, riktigt smör ska det vara

Blanda mjöl, PO-fiber och salt. Vispa ner en del av mjölken tills smeten är klumpfri. Tillsätt resten av mjölken och äggen. Låt gärna smeten stå en stund och svälla innan pannkakorna steks i smör i stekpanna. Vi serverar light-sylt till, en av de få produkter med sötningsmedel som kommer innanför vår dörr och det enkom för att Moira hävdar att den smakar bättre än vanlig sötad sylt.

Kommentarer:
Postat av: Fullkorn? Ja!

Intressant recept!
Det här ska jag provalaga på torsdag.

Postat av: Ulrika på den här bloggen

Vad kul! Hur gick det?

2006-08-27 @ 18:48:06

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits