Nybakade

Förra sommaren spenderade vi några veckor i södra Frankrike, hos mina föräldrar. De bor i en liten pittoresk by och nästan varje förmiddag promenerade vi ner till lokale bagaren (eller en av dem, det finns två!) och köpte nybakade, varma och frasiga baguetter. Vilken känsla! Jag skrev ut en förstoring av en av mina absoluta favoritbilder av dottern och scrappade i går. När jag satt i pysselrummet och klistrade och chalkade så var det nästan så jag kunde känna den varma solen i ryggen och doften av nybakad bröd ...Bakgrundspappret är Crate, förstås, det grå är Basic Grey med en stämpel som jag tyckte passade så bra med medeltidsbebyggelsen i byn, bradsen uppe i vänstra hörnet är egentligen mässingsfärgade fast det inte syns på bilden. Rubriken är stansad med mitt nya favoritalfabete - Revolutions Finale.

Sommarkort

Jag vet inte hur många gånger jag försökt mig på att färglägga stämplade motiv. Det finns ju så otroligt många fina stämplar och jag vill ju så gärna kunna använda dem på kort och annat. Jag har provat alla tekniker som finns tror jag: började med akvareller, gick en kurs med distresser, lånade dotterns promarkers och häromnsistens var jag på mässa i Gävle och såg hur fint det blev med MCP-teknik så då gick jag hem och testade det. Men tydligen sitter det inte bara i tekniken, det verkar ha något att göra med själva "teknikern" också. Det vill  säga jag. Jag är urkass på att färglägga helt enkelt.

Men skam den som ger sig! Distress-idolen Uve upprepar ständigt mantrat "Det är bara att öva" så jag plockade fram distressdynorna och tänkte att jag ger det en sista chans. Och se! Det blev i alla fall så OK att jag gjorde ett kort av det och lägger upp det till allmän beskådan på bloggen. Jag vet att jag har mycket att lära, men jag är så nöjd över att jag inte gav upp efter ansiktet och tröjan utan faktiskt gav hela Magnolia-flickan färg den här gången! Jag monterade henne på ett accordianalbum som jag såg på Pretty Pressings.

image294

image295

Min vän

Här är ett kort som legat och grott några dagar, med bara de två mönstrade papprena och den stämplade rosen på. I natt fick jag en bild i huvudet av fjärilar som svärmade runt rosen, förmodligen har jag vandrat iväg till Petrasos fjärilskort i mina drömmar och hämtat inspiration ...  så det var bara att glida in i pysselrummet efter jobbet idag och göra färdigt kortet efter min inre bild!

image292

image293

Fjärilarna är stämplade och embossade i vitt på vellum. Stämpeln med blomman i bakgrunden är helt underbar och köpt ur en fyndlåda på Gävle-mässan. Blommorna har fått lite extra bilng med en glitter-gel penna. Orden "min vän" är stämplade med de kära magnetstämplarna, ett riktigt bra köp har det visat sig. Banden sitter i en jump-ring från Junkitz.


Ja tack!

Först vill jag bara säga stort tack till er bloggläsare som lämnar de allra sötaste kommentarer! Ni anar inte hur glad jag blir, fortsätt gärna och låt det bli en god vana att lämna ett litet spår här ... (Förresten - solkortet vann sin klass i cybercropen! Jippi!)

Ett annat tack är ett "ja tack" till en inbjudan vi fått, till en fest med nationaldagstema. Istället för ett telefonsamtal eller bara ett "javisst, jättekul, vi kommer!" i förbifarten så tänkte jag att ett kort kunde vara ett trevligt sätt att tacka ja. Jag hade tre olika skisser på skrivbordet, den ena mer fantasifylld och tematokig än den andra. Till sist lade jag undan dem alla och gjorde ett "vanligt" kort istället, det är bara färgerna som kanske avslöjar festtemat.

image290

image291

Cardstock, Basic Grey (embossade i Cuttlebugen) lite Versacolor guld över embossingen, magnetstämplar till texten och guldembossing även där. Prickigt organzaband till rosetten.


Sola skiner även i Falun

Ännu ett kort till CC:n på Annas Scrapbooking. Utmaningen denna gång var att göra ett kort som inte skulle vara fyrkantigt och som skulle innehålla papper från en tidning. Här är mitt bidrag, ett solformat kort. Det sitter fast i de två solstrålarna längst till vänster så det går att öppna. Kartan är från baksidan av Expressen, och eftersom jag bor i Dalarna så täcker kartan bara mellansverige ... ingen medveten diskriminering varken söderut eller norrut alltså.

Enligt meteorologerna verkar temperaturen bli sisådär nästa vecka så jag funderar på att komplettera insidan med några reseannonser ...

image288

image289

Solen är ritad och urklippt för hand. Texten är QK Moxie, lackad med 3D-lack. Ankorna är stämplade och målade med Promarkers. Lite stickles här och där, lite vita prickar med soufflé-penna och sen var det klart!

Knepigt format

Nu har jag laddat upp ytterligare ett bidrag till CC:n på Annas scrapbooking. Det är en LO i formatet 6x12 och helt utan mönstrade papper. Vilken utmaning! Jag har stämplat med watermark dyna på den rosa CS, och embossat den svarta i Cuttlebugen. Bokstäverna sms:a är stansade med Red tag sale, i vit foam.

image284

image285

Det här ska väl vara OK?

Vi gör ett nytt försök till Cybercropen. Ett vitt kort skulle det vara och det här borde uppfylla alla tävlingskriterier.

image282

image283

Jag har stämplat med bubbelplast, vanliga stämplar och magnetstämplar (texten). Lite stickles på blommorna och ett sidenband så var det klart.

RSS 2.0