Stjärnalbum i minimodell

Jag har sett en del ljuvliga stjärnalbum och funderat ett tag på att göra ett själv. För att testa tekniken så gjorde jag ett i miniatyr som bara är ca 9 cm högt. Naturligtvis var jag ju tvungen att dekorera med mina nya grungeboards. Det var verkligen roligt, vilka möjligheter det materialet ger! Jag distressade, färgade och embossade lite fritt för att testa, och jag vill bara göra mer ... Tack Carina!

Framsida & baksida:
 

Och så några uppslag, samt en vy uppifrån så man ser själva "stjärnan":
  

Gratulationer

Grattiskort är bra att ha. Jag gillar att testa olika vikningar och andra tekniker så att det blir lite "utöver det vanliga". Jag hittade en beskrivning på ett kort som kallas "Two way open card" på Splitcoaststampers (ni har väl varit dit och fått inspiration hoppas jag?). Så här blev min version, med de nya underbara papprena från Prima Marketing, the Iron Orchid Designs line.

Kortet ihopvikt:
 
Och så viker man upp den trekantiga fliken först:
 
Och sist den fyrkantiga:

Shopping spree

IKEA är bra. Inte minst när det gäller inredning till pysselrum, det har jag förstått på diverse forumdiskussioner. Så igår drog vi de knappa 10 milen till närmaste IKEA, nämligen i Gävle. Tyvärr hade halva mellansverige också bestämt sig för att göra samma sak, så det var en stor tålamodsövning att ta sig från entrén, via restaurangen för lunch, genom alla avdelningarna och ut efter låååång kassakö. Men det var det värt! För titta här så bra det blev i vårt pysselrum, tavellister, stång med krokar och lite burkar. (Det är ju inte så välfyllda hyllor än, men jobbar på så gott vi kan ...).Här är Kittys hörn. Om vi så mycket som rör oss i riktning mot pysselrummet så springer hon före och hoppar upp i hörnet där hon kurar ihop sig i en liten boll och sover när vi pysslar. Mysigt.Lite fler bilder från rummet:

  

Och så förstås, bildbevis på att jag vunnit Grungeboard på Carina Lindholms blogg:Här ska det skapas!

Hoo's having a birthday?

När det råder idétorka är det skönt att bara lifta någon, för att liksom komma igång med scrappandet. Jag har massor av idéer just nu, men de vill liksom inte hitta vägen från min hjärna till mina händer. Så idag fick det bli ett kort liftat från Kristina Werners underbara julkort på hennes blogg. Världens snabbaste kort måste det vara. En födelsedagshälsning blev det i mitt fall, kan vara bra att ha i gömmorna. Folk fyller ju år stup i kvarten, känns det som.


Välkommen till världen

Goda vännen E har fått sin bebis! En kille skulle det bli, det visste vi redan. Så döm om förvåningen hos både oss, och förmodligen då även hos mamman och pappan, när istället en liten Tuva gör entré! Hon gör som hon vill redan från start, den lilla ljuvliga bebisen. Ett kort till familjen blev det förstås.

  

På insidan finns en dikt av Barbro Lindgren:

Det luktar litet barn här

Det luktar som av lakan

täcken och små svala kuddar

Det luktar litet barn här

Det luktar spända kinder

liten mage skrovliga små skinkor

Det luktar litet barn här


Vårkänsla och julefrid

Mitt i julfirandet fann jag och Dear Husband lite tid att sitta i scraprummet tillsammans. Vi åstadkom faktiskt varsin LO, inte för att det är något unikt för maken som alltid producerar på löpande band, men det är rätt unikt för mig. Som jag sagt förut så är just layouter min svaga sida, och jag blir sällan riktigt nöjd. Men jag antar att det enda som hjälper är övning och åter övning. Så här är min juldagsövning:Bilden är från vår årliga vårutflykt, första cykelturen som går till en damm i närheten där det bor en hel andkoloni. Texten lyder: "Vi är kanske inte den sportigaste familjen, men vi tar i alla fall fram cyklarna varje vår och premiärtrampar till Kvarndammen där vi matar angelägna änder. En del har mer bråttom än andra. (Se bilden). Våren 2007". Inringad (med stickles, förstås!) kommer en and farande i full karriär mot Sean som sitter på träbron. Den var nog väldigt hungrig för den var riktigt aggressiv och skulle ha limpa till varje pris.

Hoppas att ni har haft en skön julhelg så här långt, och att ni fortsätter att mysa med tända ljus och pepparkakor. Stor julkram till er allihop!

Winter wishes

Trots massproduktionen av julkort iår så visade det sig att jag hade gjort ett kort för lite. Så ett till fick det bli, med "warmest wishes" som variation till "god jul". Grenarna är handritade, snön är textilfärg "puffy paint" som bubblar upp sig när man värmer med embossingfönen. Lite crystal stickles i överkant av både grenar och snön på marken. Märkligt att en sådan liten och oansenlig produkt kan vara så starkt beroendeframkallande! Jag har nog inte gjort ett julkort utan stickles ...

  

Julgranskort

Så fort jag såg det här kortet på Scrapperlicious blogg så visste jag att det var precis ett sånt kort som jag ville att mina goda vänner Y och M skulle få. De är precis rätt personer att uppskatta den tid och möda som krävs för att skapa ett sådant här julkort, och dessutom är de bäst i världen på att få en att känna sig uppskattad. Det här året har varit helt galet för min familj, så otroligt mycket har hänt och jag är så glad att jag har fått lära känna de här underbara tjejerna. De har fått mig på bra humör och inspirerat mig precis när jag har behövt det allra mest. Puss på er om ni läser det här!

 

Kortet får plats i ett kuvert, man plockar loss stjärnan och "girlangen" och viker ihop granen. Sen ner i ett kuvert. En liten instruktion om hur man sätter ihop den kan ju vara bra, det är kanske inte självklart när alla delarna trillar ut på köksbordet ... Jag tillverkade ett par kuvert bara för att det är kul, och så hänger det en liten bjällra på granen som jag ville skulle få plats utan att kuvertet skulle bli knöligt. Så det fick bli ett kuvert med 5 mm tjocklek.


Mera jul

Ett par enkla julkort har det blivit i helgen, ett där jag bara embossat en del av pappret i Cuttlebugen och sedan knutit ett band precis där embossingen slutar. God Jul stämpeln är sååå användbar, fin och lagom stor. Här är den stämplad med rött och heat embossat med red sparkle.På nästa kort är granen stämplad med Versa color Evergreen och embossad med Clear. God Jul är stämplade med alfabetstämplar från Inque boutique (de är helt underbara!). Här stämplade & embossade med guld ... Pappret med snöflingorna är från My Minds Eye. Stjärnan i granen är stansad med min kära Cuttlebug.


Prinsen

Sonen ska på fest ikväll, trots att det är pappans födelsedag. Det är väl så det blir när de kommer upp i tonåren, då förändras prioriteringarna minsann, till föräldrarnas nackdel. Temat på kvällens fest är prinsar och prinsessor, så naturligtvis tog jag tillfället i akt attt få scrappa en prinskrona. Jag har använt en blingig cardstock, stämplat och guldembossat Rhonna Farrerers swirls och så en massa stickles förstås ... Vi får väl se om han kommer att ha den på eller om han skäms ihjäl när han provar den.

 

Födelsedagskort x2

Vi har firat två födelsedagsbarn här de senaste dagarna. Först ut var vännen U som fyllde 60, jag fixade ett kort från mig och tjejerna. Det överlämnades tillsammans med födelsedagspresent vid en härlig lunch på nyöppnade Trotzgatan 3 här i stan.

 

Åh, vad jag önskar att jag hade en scallop rund stans. Nu blir det till att klippa cirkel med scallop sax. När varvet var slut så gick det liksom inte jämnt upp med vågorna, om ni förstår hur jag menar. Men det döljs lite fint av rosetten ... :)

Idag är det DH som fyller år och han fick ett "Spinner-card". Jag följde instruktionerna på Splitcoaststampers. Det var inte alls svårt att göra och det blev ett riktigt roligt resultat. När man lutar kortet så snurrar hjärtat hela vägen till nästa sida. Prova du också!

 

Ännu en tote

Dessa små totes är ju bara så söta, och inte är de svåra att göra heller. Gjorde en precis lagom för en liten julklpapp eller några julkort. Tagen är stämplad med vit akrylfärg på OH-film och på framsidan finns ett litet "emblem" gjort av en Cuttlebug-embossad cirkel.

 

Här finns instruktioner till toten: http://www.splitcoaststampers.com/forums/showthread.php?t=119774 

 


Mina bästa julrecept

Ni vet hur det är. Inför varje jul letar man förtvivlat efter det där allra bästa receptet på drömmar, det där som mamma alltid gjorde och som hade någon alldeles särskild ingrediens som du bara inte kan komma ihåg. "Man" borde ju vid det här laget ha samlat alla de där bästa recepten i en särskild mapp eller pärm, men när julen är över så är lik förbenat recepten spridda i olika gömmor i huset. Den här gången också.

Men inte hos mig. Inte den här gången! Nu har jag letat igenom alla gömmorna och hittat mina absolut bästa 10 julrecept. Och nu kommer jag inte att behöva leta mer. För jag har samlat dem i en egen julreceptbok, som jag scrappat med underbara papper från Basic Grey. Tanken var att receptboken skulle få "bo" på Pappersvinden i december, som inspiration för de som besöker butiken. Men jag behövde ju ha boken här hemma hos mig, det var ju det som var vitsen, så jag gjorde helt enkelt två upplagor av exakt samma receptbok. En till mig, en till butiken. Så här blev den:

Omslaget:

 

Och så alla sidorna:

  

 

Nu ska här bakas!

RSS 2.0