En scrappares bekännelse

 • Shoppingregel #1: Jag vill ha det, därför behöver jag det.
 • Shoppingregel #2: Jag behöver det, därför måste jag köpa det.
 • Allt annat som jag behöver, till exempel mat, hyra, och kläder, är av underordnad betydelse i jämförelse med vad jag behöver för att scrappa.
 • Jag räknar ALDRIG ihop hur mycket jag sammanlagt har spenderat på scrapbooking.
 • Om jag är osäker på om jag ska köpa något men känner någon annan som har det och gillar det så måste jag också köpa det.
 • Jag har varje sorts limprodukt som finns att köpa. 
 • Jag köper stämplar för att de är fina, även om jag inte har en aning om vad jag ska använda dem till.
 • Man kan aldrig chalka för mycket. Jag har extradynor av Chestnut roan och Dark brown, så att jag inte står handfallen om de skulle ta slut. 
 • Det finns inget som heter "för mycket papper". Jag ignorerar alla sådana kommentarer.
 • Jag köper alltid minst två papper av alla Crate och Basic Grey papper. Oftast är de för fina att klippa i, så då måste jag ha ett att spara och ett att använda.
 • Om det bara finns ett enda papper kvar av en viss sort i butiken så köper jag det. Kan vara bra att ha.
 • Jag köper allt annat också som det bara finns en enda kvar av. Av två skäl: för det första är det förmodligen en bra produkt eftersom den nästan är slut, och för det andra så kanske jag kommer att behöva en sådan i framtiden. Alla andra verkar ju göra det.
 • Man kan aldrig få för många scrapbookingväskor. Så är det bara.

Scraphemlisar

Nu var det ett tag sedan något hände på bloggen, men det betyder inte att jag inte scrappar. Jag är nämligen numera en stolt medlem av Pappersvindens Creative Team, tillsammans med Monica, Yvonne, Angelica och Victoria så det mesta av det jag gör är för de projekt som butiken har på gång. De sakerna dyker upp här så snart de publicerats där på ett eller annat sätt och det kommer att hända en hel del spännande på Pappersvinden under hösten och vintern, det kan jag lova!

Inspiration på tråd

Vi har ganska nyligen gjort iordning ett av våra små rum till ett pysselrum. Det är en otrolig lyx att inte behöva plocka ihop alla pyssel- och scrapsaker hela tiden utan kan låta pågående projekt ligga framma. Vi måste dock komma ihåg att stänga dörren på kvällen eftersom Kitty Kattfröken annars går bärsärkargång bland alla brads och dekorationer.

Rummet är sparsamt dekorerat (precis som allt annat jag gör) men det saknas färg och inbjudan till kreativitet. Detta i kombination med att det redan fanns en krok i taket resulterade i en tråd med ord som inspirerar mig. Så detta hänger nu från taket:

    

Tråden är dekorerat på båda sidor, här visar jag bara lite smakprov. Tänk så mycket en liten tråd kan göra, nu känns det mycket mer lockande att sätta sig i pysselrummet!

Vara ifred

När jag började scrappa så ville jag bevara våra foton i layouter. Det var liksom själva vitsen med scrapbooking tyckte jag då. Sedan har jag upptäckt så otroligt mycket annat roligt och spännande i den här nya världen av papper och pyssel och så värst många layouter har det inte blivit. Men idag kände jag att det var dags för ett foto som jag länge funderat på, ett foto som det känns ända in i själven när jag tittar på.

Som vanligt är jag sparsmakad när det gäller dekorationer - trots att jag provade både det ena och det andra så ville liksom inget passa sådär perfekt. Jag skyller på att Basic Grey pappret är så vackert i sig att det inte behöver någon dekorering ...

  


Double-slider card

En god vän fyller 30 och det är ju ett strålande tillfälle att prova på lite ny teknik i kort-designsväg. Så här blev mitt double-slider card, instruktioner hittade jag på Splitcoaststampers. Och ja, jag vet, jag börjar bli tjatig med mitt guld-embossande ... men det blir ju så himla snyggt! Den här gången har jag använt stämplar från Doodlebug design, både som bakgrund (paisley) och fjärilarna. Har man bristande tålamod så kan man få göra om stämplingsproceduren några gånger, eftersom man faktiskt måste vänta tills bakgrundsstämplarna har torkat innan man stämplar motivet som ska embossas. Annars blir det guld på alltihop. Tro mig, jag vet.

  

Egentligen var kortet tänkt som en prototyp från början, jag ville bara testa tekniken, men jag tycker nog att det faktiskt duger att ge bort! Själva idén är hur kul som helst, nu följde jag intruktionerna ganska exakt men det här går ju att göra helt fantastiska saker med! Jag utgick från enfärgade cardstock, men tänk hur det skulle bli med snygga kombinationer mönstrat papper istället!

Sommarbröllop vid havet

Ett par av våra goda vänner gifte sig i somras. I hemlighet. På klipporna vid stranden på västkusten. Bara våra vänner och deras underbara pojkar var med, och ett par säkerhetsvakter från havsbadet ställde upp som bröllopsvittnen. Det låter helt fantastiskt, och jag hoppas att de hade en underbar dag tillsammans. Eller det vet jag att de hade, och det är dem väl unt! Ingen i den familjen scrappar, så jag tror att det är ganska riskfritt att lägga ut några bilder på kortet som kommer att ackompanjera deras efterskottspresent när vi träffas.

Kortbasen är ett vackert men märkligt papper från Fancypantsdesigns. Det är skimrande skirt på ena sidan, men turkos/blått och brunt på andra. Perfekt att använda när det gäller bröllop vid vattnet tänkte jag. La till en bling cardstock som fått gå igenom Cuttlebugens embossingfolder accentuerad med lite Versa color gold på "åsarna".

  

Den sista bilden är från insidan, stansade ut "Grattis" med Cuttlebug Hippie Chick. Som ni ser har embossing-frenesin inte gått över än. Blomman på framsidan är en dubbel stämpel från Clearly Posh stamps, och den understa är stämplad med Versa color Ash rose och den övre med clearstämpel och guldembossing. I like.

Edit: Du har så rätt, Skräptanten. Har nu uppdaterat bild nummer 1. Inte vet jag om det fotot är så mycket bättre, men det ger i alla fall en annan vinkel och annat ljus. Jag tar med det nästa gång vi ses så får du se det IRL.

Edit #2: Kom just på att jag har en ursäkt för min usla fotografering: jag har ju inte gått kursen än! Den är ju imorgon! *flin*

Dörrhäng

Jag hade en diskussion med MonicaPappersvinden idag om hur mycket man egentligen bör/kan/vill dekorera layouter och andra alster. Mitt problem är att jag nöjer mig ganska snart när det gäller dekorering. Håller det jag gör en bit ifrån mig, kisar och bestämmer mig för att "det där blir nog bra". Men när jag tittar på det igen efter kanske en dag eller två så känns det som om något saknas. Men vad? Och när är det lagom och inte för mycket? När jag tittar på det som Monica gör så känns det så himla rätt, allt är precis perfekt. Varken mer eller mindre. Men själv skulle jag ha stannat upp långt tidigare och inte alls fått med den där extra dimensionen och de där fina dekorationerna. Hm. Tål att funderas på. Något att prata med tjejerna om på onsdag kväll kanske?

Ikväll var jag så himla sugen på att embossa. Och när embossingandan faller över en så är det bara att plocka fram värmepistolen och stämpla för fulla muggar. Jag gjorde en prototyp till en dörrhängask (finns det ett bättre ord, kanske?) och stämplade med foamstamps. Ganska härligt tycker jag. Guld! Men som vanligt är det något som saknas. Jag provade med att knyta några band i hålet men det såg bara fånigt ut. Jag får nog sova på saken.

 

Present i påsen

Imorgon ska dottern på kalas. Det var lite sent påkommet, så det blev en hastig shoppingrunda på stan för att inhandla presenter till de två flickor som ska firas. Spanade efter några fina presentpåsar att stoppa sakerna i, men skam den scrappare som KÖPER presentpåsar! Det är klart att vi ska göra dem själva, det blir ju mycket mer personligt då.

Tanken var väl att vi skulle hjälpas åt att göra påsarna, men farmor är på besök och att spela knuff med henne slog tydligen att pyssla med mamma (hon vet att prioritera rätt!). Så här blev de, hoppas flickorna blir glada för både påsar och innehåll.

  


RSS 2.0