There's no place I'd rather be

Vår trädgård är underbar. Vi har inte direkt gröna fingrar, jag och maken, men vi njuter så länge det växer och gror och vi får helt enkelt gräva upp det som inte klarar vår hårdhänta (eller kanske alltför sällsynta) vård. Och plantera något nytt istället. Men några blommor klarar sig. Tre underbara kaprifoler som vi satte förra året. Och vårt äppelträd! Vi väntar ännu på den första riktiga skörden.

Kitty kattfröken är innekatt men går ut i koppel när vädret är fint. Hon älskar trädgården lika mycket som vi. Om vi är ute och hon är kvar inne, på fel sida nätdörren, så jamar hon högljutt och riktigt klagar över hur synd det är om henne. Så fort vi tar ut henne så drar hon som ett streck rakt över gräsmattan till stenpartiet. I trädgården trivs hon. "There's no place I'd rather be" säger både hon och jag.

I dag blev det ett "waterfall card" med några bilder från trädgården. Det är himla kul att testa ny design, men här måste jag nog justera lite i mallen, det blev lite för svårt att dra ut själva fliken så att korten "faller ut".

waterfall 1
waterfall 2
waterfall 3
waterfall 4
waterfall 5

Bilderna blev väl lite si och så, men ni fattar principen va? Dra i fliken till höger så viks bild efter bild ner och visar nästa.

Den matchar min Cuttlebug

Min älskade Cuttlebug är grön och snygg och bra på alla sätt och vis. Men alfabetena till den är minst sagt utrymmeskrävande. Ett tag nu har jag letat efter någon lämplig förvaring, och häromdagen fick jag tipset av Monica på Pappersvinden (orkar inte länka dit en gång till, ni hittar en länk nere till höger i länklistan ...) att använda en stor lunch pail. Vi provade direkt på plats och konstaterade att det ryms hela åtta (8!) alfabeten eller fyra alfabeten och alla stansplattorna i en och samma box. Perfekt! Köpte även ett par papper från Basic Grey (i grönt förstås, så att den matchar Cuttlebugen) och klädde burken med. Här kommer före och efter bilder:

image26 image27


6 vägar till glädje

Ännu en av Pappersvindens make 'n take, som jag påbörjade i lördags. Igår kväll träffades jag, Monica och Viktoria  för en "göra-färdigt-gamla-skåpprojekt" (Angelica kunde tyvärr inte komma den här gången heller ... snyft ... hur har hon det med sina prioriteringar egentligen?). Då skulle egentligen min "exploding box" bli klar, men jag kände att det var viktigare för mig att göra klart mitt lilla glädje-album istället. Det ska jag nämligen ha på jobbet så att jag blir påmind om hur värdefull varje dag är för mig! Pappersvinden säljer färdiga "kit" för det här albumet, himla praktiskt - allt är inkluderat förutom egna foton förstås.

Glädje - framsidan Glädje - baksidan

På ena sidan står det alltså GLÄDJE med ett positivt ord associerat till varje bokstav. På andra sidan är det mina egna fotografier och lite dekorationer samt små visdomsord. Jag hade velat ha bilder på Kitty kattfröken och maken också, men jag hade bara en närbild på katten som inte fick plats och den enda bild på maken jag hade var från i julas (med tomteluva och allt), och jag är tveksam till vad han skulle säga om att jag hade just den bilden på skrivbordet på jobbet ...

Stjärnbortfall

Här är ännu ett av makens alster. Även denna med ett lätt stjärntema. Men nu är hans lilla gästspel över i denna blogg. Vill ni se fler av hans layouter så får ni hoppa över till hans egen blogg där han lovat att uppdatera med allt nytt i scrap-väg från och med nu. 
 
Edge

Den här gången var det Edge, the rated R Superstar, från den amerikanska wrestling-cirkusen som blev scrappad. Bokstäverna är Hippie Chick från Cuttlebug.

Som i en liten ask

Jag fick en supersöt ask praliner av min bror när jag fyllde år. Men chokladen var snart slut och vad gör man då med hjärtformad plåtask? Mina chalks (de är inte så många ännu) behövde någonstans att bo, så det fick helt enkelt bli en liten altered-övning här ikväll. Inte blev det perfekt på något sätt, lite snett och vint (=charmigt *önsketänkande*). Jag är glad att asken var röd för det glipar både här och var men det röda går fint ihop med pappret tycker jag.

Före (notera Kitty kattfrökens tass i överkanten, min fotografassistent):
image20

Efter (det vita blänket på bokstäverna hann knappt torka före fotograferingen, det är lite skarpare vitt nu):
 image21

Just hanging out

Tänk så mycket roligare det är att scrappa tillsammans än alldeles ensam! Sedan maken på allvar börjat med sina LOs så har jag själv fått ny inspiration. Att välja papper till den här layouten var jättekul, de här från Basic Grey är ju helt underbara och man vill bara börja scrappa så fort man ser dem!

image22

Bokstäverna är Hippie Chic från Cuttlebug, och under titeln har jag målat lite lätt med en ljus dabbers. Det syns inte så bra på bilden, men i övre högra hörnet på fotot så ligger en liten text i guld "Just hanging out" som jag tyckte passade så bra. Det är en rub-on från All My Memories. Blomsterdekorationen i nederkanten är i två lager, ett är fäst med 3D-kuddar för att få lite djup. De små blommorna i högra hörnet av fotot är klistermärken från Making memories.

Maken till stjärna

Så har då maken scrappat sin första LO. Till skillnad från mig som gärna spanar runt i tidningar och på nätet för inspiration så har han utgått från fotot och vad just denna "wrestler" står för. Helt egenkomponerad layout alltså. Amerikanska flaggan är en komponent i det här fallet. Jag måste medge att jag är ganska stolt över vad han gjort, och så himla mysigt det var sen att sitta och pyssla ihop på kvällskvisten!

image20

Just nu sliter han sitt hår för att påbörja nästa layout, men han har bestämt sig för att ha en femuddig stjärna som fotomatta och med tanke på vokabuläret som frekventerar luftrummet just nu så ska jag nog hålla mig borta från honom en stund tills han har antingen a) lugnat ner sig eller b) hittat knepet och fått till sin stjärna. Det var visst inte så lätt att rita en stor stjärnmall på frihand ...

Dubbelvikt

Nu har jag dragit ner maken i fördärvet, just nu står han i köket och stansar Cuttlebug-stjärnor för glatta livet. Han har kommit på att han faktiskt också kan dra nytta av alla apparater och fina papper som jag shoppat, han vill scrappa ett album med wrestling-bilder från hans och barnens möten med stjärnorna (läs mer på hans blogg). Jag hoppas att jag får visa upp hans alster när han kommit lite längre.

Dagens scrap blev ett dubbelvikt kort, inspirationen flödar när man ser pappren från Webster's pages, Terri Conrad Designs (Coco collection). Då kan det bli nåt sånt här (notera den fiffiga stängningsplutten):

image17

Och på insidan (papper från Junkitz, Mom collection):

image18

På insidan av den högra fliken finns en liten embossad ros, för det är ju så vansinnigt roligt att smälta pulvret och se hur det blir blankt och vackert!

image19

In mr MacGregor´s garden

I söndags var jag på en heldagskurs på Pappersvinden (here we go again ...) och påbörjade mitt största projekt hittills, en "exploding box" album. Guuud så roligt! Men vilken tid det tar! Och vilket pillergöra! Jag hann väl sådär halvklart, så nu längtar jag efter någon eller några kvällar när jag i lugn och ro kan färdigställa boxen. Har jag lite tur så får jag träffa "järngänget" från Pappersvinden och scrappa färdigt med dem om vi kan hitta en kväll som passar. Men det dröjer tills det projektet är klart, så däremellan får jag lov att sticka mellan med en alldeles vanlig layout! Layouter är verkligen ett utvecklingsområde för mig, så tveka inte att lämna kommentarer om du kan ge mig några tips eller har tankar om hur jag hade kunnat gjort istället.

In Mr MacGregor's garden

Bilderna är på min son när han var sådär tre-fyra år. Nu är han tretton, med allt vad det innebär. Ibland är det så skönt för en mamma att få titta tillbaks på hur små, söta och rara barnen var när de var små ...

Hjärtan i en påse

Små söta hjärtan att skriva kärleksord på, samlade i en liten papperspåse. Mallen hittade jag hos Stampington.

image11image14

Blomkort

Den här blomman gjorde jag förstås på en make 'n take på .... ta da .... Pappersvinden! Förvånade? :-))
Denna och många andra skojiga kort och pysselmallar finns på Mirkwood Designs. Med andra pappersval (dottern har provat mönstrade crate-papper, helt underbart!) blir resultatet helt annorlunda. En liten hälsning får plats i mitten av blomman, eller kanske skrivet runt om på blombladen. Man viker försiktigt ihop bladen, den inre raden först och sedan nästa och sist den yttersta "kronbladen". Till sist knyter man ett band runt och det blir ett litet spännande kort att ge bort, eller hänga vid en present. Jag fäste de olika papperslagren med en eller par gluedots, bandet är fäst med en enda liten gluedot på baksidan.

image9image10

Sweets for my sweet

Här är min egen variant av korgen som gjorts på en av  Pappersvindens kvällskurser (ja, ja, jag vet att jag börjar bli tjatig ...). I förra inlägget visade jag dotterns korg som blev en uppskattad sommarpresent till fröken, och min ska en vacker dag också fyllas med chokladbollar och ges bort som gåva till någon speciell.

På ena sidan finns ett suveränt recept på chokladbollar och på andra sidan finns en liten dikt om choklad och små kärleksord på stickor. Ack så rolig att pyssla med men jösses så många fel det går att göra! Förlagan ser inte riktigt ut som min, andra papper givetvis men också lite annan layout, jag ville ha texten "till dig" och den fick inte plats på en sida utan jag fick göra avkall på en söt, rund tag som skulle sitta på den andra. Tagen ska istället få kröna cellofaninslagningen den dagen det är dags att ge bort den.

image15image16

Fröken Fia

Den här korgen med chokladbollar har dottern gjort till sin fröken. Den ska överlämnas vid avslutningen idag. Visst är den fin!

Fias ask

Embossingpremiär

Det finns många roliga tekniker för pyssel, scrapbooking och kortmakeri. Jag försöker sätta på skygglapparna och inte lockas in i precis allt som finns, men vid en make 'n take på Pappersvinden (nu har jag nämnt dem i varenda inlägg på den här bloggen hittills, men så är det också en helt suverän butik!) så fick man prova embossing, och då var det ju kört. Vansinnigt roligt, och så fiiiiint det blir! Det här kortet gjorde jag då:

image5

Både stämpeldynan och embossingpulvret är guld.

Födelsedagskort

Det verkar som om allt jag producerar går direkt till mamma. Men så är det inte, det är bara det att mors dag var ju nyss och i morgon fyller hon år. Så hon förtjänar lite uppmärksamhet just nu. Här är födelsedagskortet som jag liftat från en svensk kortmakare men jag minns inte vilken ... återkommer när jag tagit reda på vem det var. För mig är det mycket lättare att få inspiration när jag har ett ramverk att röra mig inom, en skiss eller en layout att lifta.

image3

Basen är ett mörkbrunt papper, även om det mest ser gråsvart ut på bilden. Photoshop är inte så lätt vet ni ...

Så här ser tagen ut som man drar ut i snöret:

image4

Allt material kommer från Pappersvinden, som precis fått in det här ursköna snöret, och de har många fler varianter som jag också vill ha ...

Scrappat och klart

För inte så länge sedan visst jag inte vad scrapbooking var. Pyssel har jag alltid gillat, största nöjet när jag var liten var att gå omkring i bokhandeln och plocka med pennor, papper och vackra anteckningsböcker. I mars bestämde jag mig för att göra en vacker samling av mina bästa recept, och började leta på nätet efter tips. Det dröjde inte länge förrän jag snubblade in i den underbara världen av pyssel och scrap, och när sedan Pappersvinden öppnade sin butik i Falun så var det kört. Jag är nu fast i scrapping-träsket. Här är några av mina alster så här långt. Tänkte att det kan vara bra att samla det gör på ett ställe, om inte annat så för att själv kunna gå tillbaks och se vad och hur jag gjort förut. Kom ihåg att jag bara är en enkel liten nybörjare!

Morsdagskort

Här är mitt morsdagskort till min lilla mamma. Jag hittade en mall till en pop-up blomma hos Robert Sabuda och är helt såld. Det lär bli fler sådana här kort i framtiden.

Framsidan är väl inte så speciell, men jag gillar när man handritar en inline längs blommans kontur.

image2

Hej hopp för idag!


RSS 2.0