Cupcakes

Muffins ... cupcakes ... kärt barn har många namn. Det ska visst vara skillnad på muffins och cupcakes - muffins är tyngre, inte så söta och ofta med fyllning typ blåbär, banan eller nötter. Cupcakes är en luftigare skapelse, oftast rikligt och frestande dekorerade med glasyr och kanske lite strössel på toppen. Kalla de vad man vill, de är läckra både att se på och att äta! Så läckra att jag dedikerat ett litet minialbum till cupcakens lov.

Framsidan, cirkeln utskuren med Coluzzle:
 

  

 

Baksidan, cupcake utstansad med Squeezen.

Det blev en till

Trots att jag hade bestämt mig för att inte skicka in mer till Cybercropen på Scrappiz så kunde jag ju bara inte låta bli den här utmaningen: kort eller scrap i svartvitt. Mitt bidrag blev liksom varken kort eller scrap, eller både och kanske. Det började som ett kort, men med fotot (på OH-film) och den personliga texten inne i kortet så blev det mer som en layout.

  

Det verkar som om det var deltagarrekord på Cybercropen, och jösses så många fina bidrag som har trillat in under påskhelgen!

Edit 27/3: Tack snälla ni för alla era gulliga kommentarer, det värmer verkligen! Jag måste tyvärr meddela att jag misstolkade den svart-vita tävlingen så mitt bidrag här ovan är diskat. Den färgade detaljen fick vara ett foto eller ett stämplat motiv, INTE ett utstansat motiv. Surt. Men jag är rätt nöjd med kortet ändå, så det är OK! Kram på er! 

Fler bidrag till Cybercropen

Här har det scrappats ska ni veta! Både jag och Moira har låst in oss i pysselrummet mest hela påsken, men nu tror jag luften har gått ur oss. Det finns ingen mer utmaning som jag verkligen känner att jag vill göra. Förutom ett uppdrag med Bind-it-all, men jag tror att min idé kommer att ta för lång tid för att hinnas med under dagen så då kan jag lika gärna vänta och göra projektet en annan dag. Här kommer mina senaste alster i alla fall.

Först ut en LO, inte helt nöjd (trots titeln) men det där med layouter är ju inte helt lätt tycker jag:
   

Ett kort i kategorin ... så gult som möjligt! Det hade ni väl aldrig kunnat gissa!
  

Grattiskort utan stämplar. Den var lätt. Och rolig.
 

Så till sist ett kort som är gjort efter en skiss. Man kunde välja scrap eller kort och det är klart att jag tog den lättaste vägen ut ... Raden med hål är gjorda med Silent setter och med ett ark vellum på baksidan så ser det ut som en rad ljus när man belyser bakifrån. Lite lack och lite stickles så är det klart!
 

Cybercrop på Scrappiz

Vilken härlig påsk! Inget inbokad, bara oceaner av tid att spendera precis som vi vill. Eftersom det är Cybercrop på Scrappiz så ägnas en del tid av mig och dottern till pyssel och scrapbooking. Dottern är superproduktiv, jag fattar inte hur hon så snabbt kan hitta så läckra kombinationer av färg och dekorationer! Extra roligt att de har en tävlingskategori just för barn och ungdomar, den har hon redan laddat upp sitt bidrag till. Mitt första bidrag blev till kategorin embossat kort. Jag gjorde två igår, men bestämde mig för att skicka in det här:

 
Bakgrunden är torrembossad. Ugglan och texten är heatembossade.

Det här gjorde jag först, men kände mig osäker på om jag verkligen gillade det eller inte:

 
Bakgrunden är torrembossad, ordet grattis är heatembossat. Den genomskinliga delen av kortet är OH-film.

Men man får ju bara skicka in ett bidrag per kategori så då måste man välja. Vinner jag inte så kan jag ju alltid skylla på att jag skickade in fel bidrag ... :)

Smaragdögon

I vissa ljus blir Kittys ögon alldeles smaragdgröna. På den här bilden är det precis så, hon sitter i fönsterbrädan och njuter av eftermiddagssolen. Är hon inte en sötnos?

  

Mina nya stansar med retroblommor kom väl till pass, och ett band med rosa paljetter fick bli en liten swirl.


Snabbscrap? Vaddå?

Äntligen är jag klar med ett projekt som legat i träda lääänge nu. På en av Pappersvindens kurser i höstas (!) så skulle var och en ta med sig sitt favoritrecept, och sedan scrappade vi varsitt mini-receptalbum under kvällens gång, fyllt av hela gängets allra bästa recept. Ni förstår vilken guldgruva den samlingen är!
 
Men jag hann förstås inte klart utan har sedan dess plockat fram projektet lite nu och då, mest på grund av dåligt samvete och inte av inspiration. Men så idag träffades ett himla trevligt gäng i en orienteringsstuga mitt ute på landet och scrappade hela dagen och efter mycken möda och stort besvär kan jag nu stolt visa upp mitt receptalbum. Så här blev det:

 

Omslaget, med körsbären lackade med Diamond Glaze.

   

   

Och så alla receptsidorna. Nu ska här bakas goda kakor och lagas läckra maträtter!

RSS 2.0