The Big Red Machine- Kane

I wrestlingens värld har dagens wrestler varit heel (ond) och face (god) om vartannat och han har dessutom haft flera olika karaktärer. En minnesvärd (!) sådan var Isac Yankem, ondsint tandläkare. Men den mest lyckade och långvariga karaktären han haft är den som han går under än idag, Kane. Under en lång tid hade Kane en mask som täckte hans ansikte så att han slapp visa hur vanställd han var. Numera är masken borta och det vanställda ansiktet är inte vanställt, det var bara något som han hade föreställt sig (wrestlinglogik).

 

Sean och jag hade träffat hans bror Undertaker (endast bror i wrestlingens värld) i Åbo. Det var ett trevligt möte, speciellt för Sean, så vi såg fram emot att få träffa Kane. Det är alltid något speciellt med "serietidnings"-gimickarna, de som ska föreställa något mer än en människa. Lite lätt besvikna blev vi när han klev ut ur hissen på hotellet. Han såg mer ut som en snäll farbror än den mördarmaskin som han framställs som. Sean och Moira fick dock sina autografer och ute på galan så gjorde han oss inte besviken.

 

 

Det blev rusning fram mot ringen när Kane gjorde sin entré och publiken i Hartwall-arena blev ganska så exalterade. Såpass i alla fall att flera trängde sig fram framför våra platser. De blev i och för sig bortkörda ganska så fort men jag lyckades få med både dem och deras kameror när jag försökte fotografera Kane när han kom in genom sin skärseld. Eftersom Kane har hållit på så pass länge inom toppen av wrestlingvärlden så väcker han ett ganska så stort intresse även om matcherna inte alltid håller så hög klass. Matchen som gick på galan var dock kul att se, vilket de flesta matcher är live. Kane mötte Gene Snitzky och de har ett så kallat upplägg som pågått under en längre tid. Snitzky är orsaken till att Kanes ofödda barn dog. Ja kära läsare, det här är wrestlingsåpa av högsta klass. Snitzky, med smeknamnet "Babykiller" var en av de få brottarna barnen inte fotade sig med, däremot fick de hans autograf.

 

 

Kane är på väg att dyka från topprepen på en groggy Snitzky.

 

Tillbaka till vårt möte med monstret Kane. Dagen efter showen kom de flesta brottarna ned för att äta frukost, så och Kane. Smörgås, flingor och en hel hög med kokta ägg försvann ned i honom. Vi satt vid bordet bredvid honom men höll oss lugna. Några asiater som också åt frukost på hotellet upptäckte brottarna och började att ta foton och be om autografer. Flera av brottarna blir störda, det märks tydligt. En del skriver autografer men en del håller upp handen när asiaterna försöker fotografera dem. Inte Kane dock. Han är precis på väg att stoppa en sked med Corn Flakes i munnen när han upptäcker att en asiatisk kvinna riktar in sin kamera på honom. Då ler han och sitter kvar med skeden precis som på en flingreklam. Kvinnan tvekar och står kvar. Kane sitter fortfarande kvar med skeden i högsta hugg och ler sitt mest ondskefulla leende. Hon står kvar och det blir nästan som en kamp emellan dem, vem ger sig först? Jag ser på Kane och man kan nästan läsa hans tankar, "Men kom igen, fota någon gång, låt mig äta ifred, kom igen då, vad väntar du på?". Till slut så är det Kane som ger upp, han vänder sig om åt vårt håll, stoppar skeden i munnen och börjar tugga. Då ser han oss och jag ler och vinkar till lite lätt och säger,

- One could think that they would at least show some respect whilst you are eating.

Han nickar och ler tillbaka. Sean smyger upp promobilden på Kane som vi har och vi låter den ligga synlig där på bordet. När Kane reser sig upp efter sin frukost och ska gå så ser han bilden och säger,

- Do you want me to sign that?

- If its OK with you, svarar jag. We would really appreciate that. You did give us autographs yesterday (barnens autografblock) but it would be nice to have a signed picture as well.

Då tar Kane tag i den lediga stolen vid vårt bord och sätter sig ner.

- I wish more fans were like you so one could eat in peace, säger han.

Vi myser bara, ännu en wrestler som berömmer oss. Moira som sitter bredvid Kane rodnar och Sean sitter med ett stort fånigt leende på läpparna. Kane frågar lite om vad vi tyckte om showen och om vi har några favoritwrestlers. Moira säger, - Chris Benoit, pappa säger, -Ric Flair och Sean är den enda som vett i skallen av oss och säger, - You of course. Sen tar Sean upp sin nyinköpta Kane T-shirt som han har i sin väska och visar den.

- At least you have got good taste, säger han till Sean.

Och han har inte bara god smak tänker pappan, han är smart också. Kane tackar för sig och lämnar oss så att vi får äta vår frukost i lugn och ro. Det var ju omtänksamt av honom!

 

 

Moira, den stora röda snälla farbrorn Kane och Sean.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits