Inga baciller

Någon förkylning har Moira inte fått ännu, så något virus verkar inte ligga bakom de hoppande och ganska höga värdena. Vi provar vidare med måltidsdoserna så får vi se. Det gäller att ha tålamod och rena detektivtalanger när man försöker hitta anledningen till oväntade värden, både höga och låga. Det kan bero på en hel mängd olika saker, framförallt mat, motion och insulin. Vad åt hon sist, hur mycket åt hon, hur mycket insulin fick hon då och var hon ute och sprang på rasten eller satt hon på trappan och bytte klistermärken?

 

En dag som denna, då det har fullkomligt ösregnat hela dagen, så har vi lärt oss att vi måste ge lite extra insulin. Hon rör sig mycket mindre en sådan dag än när solen skiner och det blir både cykeltur och Sagan-lekar i skogen. Men attans så mysigt vi haft idag, spelat UNO och varit en sväng på stan. Det är ju Falu-kalas, och redan igår var pappan och barnen på stan och åkte karusell bland annat (det är just vad Moira gör på bilden nedan), och då var vi ju tvungna att åka ner idag igen så att mamman också fick titta på allt (krafs) som var till salu.

 

Moira i karusell

 

I början var vi helt hysteriska på att hitta orsaker till värdena, framförallt eftersom vi var i en "inlärningsfas" och behövde förstå samband mellan orsak och verkan. Nu har vi accepterat att det ibland blir helt oförklarliga höga och låga värden, och det är inte alltid lönt att leta efter orsaken. Vi tillåter oss ibland att rycka på axlarna åt det och koncentrera oss på att behandla värdet istället, och planera för de kommande timmarna. Vi försöker i alla fall att inte gräva ner oss alltför mycket i jakten på Det Perfekta Värdet.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits