Det svänger

Moiras värden har faktiskt varit ganska OK sedan vi kom hem från diabeteslägret. Men säg den lycka som vara för evigt. Nu är det svängigt som bara den igen, från känning på 3,6 till 16,8 till eftermiddagsmellis. Varför? Vi tror att vi har hittat ett par bovar i dramat och de är båda matrelaterade. Den ena är en viss sorts bröd som ska innehålla en hel massa kostfibrer fast det är ett ljust bröd. - Smaskens, säger Moira. - Tjohej mot nya höjder, säger Freestyle, vår lilla blodsockermätare. Så det är bara att bita i det sura äpplet (eller i det här fallet i det hembakade grova brödet) så fungerar det bättre.

 

Den andra boven är en lunchrestaurang nere på stan här i Falun. Vi har varit där ett par gånger eftersom de har en hyfsat attraktiv meny för barn (Farmors köttbullar, Musse Piggs hamburgare etc ... hmmm ... undrar just vad Disney skulle tycka om det?) men värdena har skjutit rejält i höjden efter våra besök där. Trodde först att det var en tillfällighet, men nu har vi provat två gånger med samma resultat. Mycket kolhydrater i portionerna verkar det som. Det är svårt att hitta en bra restaurang för barn med diabetes, men Moira har tagit saken i egna händer och planerar att öppna en egen restaurang när hon blir stor. Där ska man kunna äta nyttig - och god! - mat, och det ska noga stå på menyn exakt vad allt innehåller så att man kan planera sin insulindos. Jättebra för allergiker också konstaterar Moira. Vi väntar med spänning.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits