Hotellfrukost för diabetiker

När vi bodde på Scandic Hotell så ingick givetvis frukosten. Som ni alla vet så brukar det finnas en massa nyttigheter och onyttigheter på hotellens frukostbufféer, så även här. Barnen hade till och med en egen liten buffé där det fanns pannkakor, Moiras favoriträtt. Vi tyckte väl att pannkakor kanske inte är det bästa att börja dagen med, speciellt inte om man är diabetiker. Samtidigt så var det här vår enda "semester" i sommar så vi hade lite beslutsångest över vad vi skulle låta dottern äta. Efter att ha konfererat så bestämde vi oss för att låta dottern äta vad hon ville och så skulle vi ge insulin efter hur mycket som slank ner. Det är svårt att göra undantag men samtidigt så måste även dottern få njuta, och som hon njöt. Inte för att hon proppade i sig för det gjorde hon inte. Men det var lycka för henne att kunna välja själv vad hon skulle äta utan att vi föräldrar stod och talade om vad som var bra och inte. Det blev ett par pankisar och en liten skål med Cornflakes och sen så var hon mätt. Hon fick sitt insulin, lite mer än vanligt, och gick sedan från bordet med sin bror (som njöt i fulla drag av buffén) och gick till lekrummet som fanns på hotellet. Vi föräldrar satt kvar och tog också chansen att äta lite "extra". Det var gudomligt gott.

 

När man har diabetes så ska man man vara aktsam med det som man petar i sig, det vet vi. Men någon gång måste även diabetiker få äta något extra och det här var ett sådant tillfälle. Så länge vi föräldrar är med och har kontroll över ätandet och dessutom puttar på med det extra insulinet som behövs så fungerar det, bara det inte händer för ofta.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits