Vad är det för dag i dag?

När man har haft semester någon vecka och varvat ner från jobbet så börjar dagarna flyta in i varandra. När var det egentligen vi var och badade? I går? Eller dagen för det? Vad är det för dag i dag egentligen? Helgerna blandas med vardagarna och man har ingen koll på någonting längre. Och det är väl ganska sunt kan jag tycka - det måste ju ändå vara ett tecken på total avkoppling!

 

Sent i går kväll tittade jag och maken på sena nyheterna och väderleksrapporten. Jag har ju inte direkt haft tur med semestervädret, men prognosen för i dag såg faktiskt helt OK ut. Solsken! Här ska det badas! Vi planerade för en tripp till badanläggningen, och förberedde pastasallad och annan packning.

 

Vi väckte barnen tidigt i morse (nåja, allt är ju relativt, 08.00 är ju inte direkt att vara uppe med tuppen, men sonen har skaffat sig riktiga tonårsvanor redan, sover gärna fram till lunch ...) och stressade på dem sådär lite lagom. "Upp och hoppa, ät frukost nu för vi ska snart iväg". Inga protester till vår stora förvåning, utan de masade sig ut i köket och bredde sina mackor. Men framåt 08.30 försvann solen. Tittade ut och såg bara stora grå sjok över himlen. Jaha, så var det med de planerna.

 

"Jag vet, vi kan ju åka till Äventyrsbadet istället!" kläckte maken ur sig. Strålande idé tyckte jag, ända tills Moira pep "Men, vi har ju golf på tisdagar!". Man såg hur hon led av att behöva förmedla den nyheten, eftersom Äventyrsbadet förmodligen lät bra mycket mer lockande än golfträningen. Tur att barnen har lite koll på tillvaron i alla fall, när vi vuxna inte har det. Golf fick det bli.

 

Efter lunch hade vi jättetråkigt. "Jahaingeåjöööö" som Moira säger (Den ni! Dagens språkövning!). Så vi tjejer tog bilen till Kupolen i grannstaden och shoppade loss. Det är ju skolstart snart och Moiras garderob behövde förnyas lite. Vår nya favoritbutik är Cubus, de hade precis allt i perfekt storlekar, färger och passform. Halleluja!


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits