Bättre en katt i handen än ...

Vår katt Kitty får inte gå ut. Hon får finna sig i att stanna här hemma. Det har ingenting att göra med det usla semestervädret som råder utanför våra fönster. Kitty har fått bli en innekatt efter det att vår förra katt Sam blev helt förvildad av sin utevistelse. De enda gånger han kom hem var när det var matdags, toadags eller sovdags (och då sov han någonstans där vi inte var). Att han dessutom fick för sig att Moira var ett av hans byten gjorde inte saken bättre.

 

Vi tog det säkra före det osäkra när Kitty kom till oss och vi bestämde att hon skulle bli en innekatt. Det har visat sig vara ett lyckodrag, maken till kelig katt har vi knappt träffat på någonstans. Hon tassar efter oss vart vi än går härinne och tycker inte om att vara ensam. Så det är som det gamla talesättet "Bättre en katt i handen än tio i skogen".

 

En katt i handen

En katt i handen.


Kommentarer:
Postat av: Daniel

Tror att er "gamla" katt mest var lite störd. Jag har själv en ute/inne-katt som älskar att vara inne och nästan är överkelig. Släpper man ut henne så står hon och krafsar på dörren och vill komma in efter några minuter.

I övrigt en välskriven och intressant blogg - har länkat till den från min blogg på http://vargklo.blogspot.com :)

Postat av: Trent på den här bloggen

Tack för berömmet. Var faktiskt inne på din blogg tidigare idag och beundrade din fantastiska bild på den sura katten! Är det den som är den keliga ute/inne-katten?

Som du ser länkar vi till din blogg också - den är läsvärd.

2005-08-07 @ 18:47:07
URL: http://macgregor.webblogg.se
Postat av: Amiechan

Jag tycker att ert beslut att låta katten vara inne låter bra, jag har sett alldeles för många katter ligga längs vägarna. Det är lika hemskt att behöva leta reda på kattens husse eller matte och lämna över katten. Och man hör ju tyvärr om att en hel del katter blir misshandlade av människor

2005-08-09 @ 13:52:04
URL: http://amiechan.webblogg.se
Postat av: Ulrika på den här bloggen

Ja det är många risker med att låta katten gå ute, dessutom har jag för mig att det t.o.m. är olagligt att ha lösa katter springa omkring i bostadsområdena? Inte kul heller att irritera grannarna med kattbajs i rabatterna etc. Vi känner oss rätt nöjda med vårt beslut - och lönen är att vi fått en riktig kelgris!

2005-08-09 @ 14:38:36
URL: http://macgregor.webblogg.se

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits